Slovenija
13 ogledov

Urejena kanalizacija, čistejša Sava

Franc Kramar (Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
Bohinjska občina. Evropski denar za projekte. Letošnji proračun "razvojno in socialno naravnan".

Bohinj. Med najpomembnejšimi letošnjimi projekti v občini sta izgradnja primarnega kanalizacijskega voda in čistilne naprave v Bohinjski Bistrici, ki sta po besedah župana Franca Kramarja pomembni naložbi za prihodnost.

Če komunalne infrastrukture ne bomo uredili do leta 2018, se lahko zgodi, da bomo izgubili evropski denar,
Franc Kramar, bohinjski župan

Zanju na občini pričakujejo tri milijone evrov evropskih kohezijskih sredstev; celotna Gorenjska naj bi jih dobila 78 milijonov. “S tem denarjem bomo uredili kanalizacijo v spodnji Bohinjski dolini. To je zelo pomembno tudi za to, da bo Sava Bohinjka čista, česar zdaj na žalost še ne morem reči,” je pojasnil župan.

Okoli 600 tisoč evrov si iz evropskih skladov obetajo tudi za ureditev kolesarske steze, urediti pa nameravajo še knjižnico in poslovilne vežice. “Za te projekte bomo zagotovili dve tretjini lastnih, proračunskih sredstev, pri tretjini pa računamo na evropski denar. Letošnji proračun je težak deset milijonov evrov ter je razvojno in socialno naravnan,” je dejal Kramar. Občino čaka še komunalna ureditev zgornje Bohinjske doline, kjer naj bi vsako leto dve vasi komunalno opremili in priključili na komunalni vod.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.