Slovenija
1 ogledov

Ušli primežu dolgov

Koprski holding Istrabenz, ki ima za milijardo evrov dolgov, je novembra lani na Žurnal24 main
Droga Kolinska je s konzorcijem sedmih bank sklenila pogodbo o dolgoročnih posojilih, s katerimi si bo zagotovila mirno poslovanje do konca gospodarske krize.

Konzorcij sedmih bank, ki ga vodi UniCredit Banka Slovenija, je Drogi Kolinska odobril 95 milijonov evrov dolgoročnega posojila, ki se izteče leta 2014, ter 23,6 milijona evrov kratkoročnega posojila, ki ga bo podjetje vrnilo po enem letu.

 

Bančni konzorcij

V konzorciju sodeluje sedem bank: Banka Koper, SID banka, NLB, NKBM, Hypo Bank, Raiffeisen Bank in UniCredit Banka Slovenija.

Lažje do konca krize
Na ta način bo prehrambena skupina odplačala kratkoročne obveznosti do bank, ki bi dospele v plačilo do konca leta 2010, so sporočili iz družbe. Po njihovih besedah so tako ena izmed prvih skupin v regiji, ki si je še pred jesenjo zagotovila stabilnost financiranja do konca leta 2010, ko se pričakuje umirjanje razmer tudi na trgih v Jugovzhodni Evropi.

"Posojilo bi bilo v stabilnih razmerah na naših trgih sicer povsem običajen poslovni dogodek, v sedanjih razmerah izrazite finančne krize pa je dolgoročno posojilo jamstvo finančne stabilnosti celotne skupine Droga Kolinska," je ob tem dejal glavni finančni direktor družbe Branko Greganovič.

Ker gre za odplačilo obstoječih dolgov, se zadolženost družbe in skupine Droga Kolinska s tem ne bo povečala, so še poudarili v podjetju.

Direktor ne kupuje podjetja
Predsednik uprave Droge Kolinske Slobodan Vučićević je zanikal vse namige, da se zanima za nakup Droge Kolinske. "Ne jaz osebno, niti katerokoli moje podjetje nismo zainteresirani za nakup Droge Kolinske. Prav tako nisem v stiku z nobenim od srbskih podjetij, ki so omenjana kot potencialni kupci in se z njimi o ničemer ne pogajam,“ je zagotovil Vučićević.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.