Slovenija
1102 ogledov

Uslužbenec sodišča informacije izdajal kriminalcem

sodišče kladivo obsodba sodnik Profimedia
Zoper nekdanjega zaposlenega na sodišču so tožilci že spisali obtožnico.

Celjsko tožilstvo je spisalo obtožnico zoper nekdanjega zapisnikarja celjskega sodišča Vojka Tadino, ki naj bi izdajal zaupne informacije kriminalni združbi. Sodili mu bodo na mariborskem sodišču, danes poroča časnik Dnevnik.

Tadina je bil zaposlen kot sodni zapisnikar na preiskovalnem oddelku celjskega sodišča in naj bi po navedbah celjskih kriminalistov kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem ilegalnih migrantov in preprodajo prepovedanih drog, zalagal z zaupnimi informacijami.

30-letnemu Slatinčanu Vojku Tadini, ki je bil na preiskovalnem oddelku za kazensko pravo na celjskem sodišču zaposlen od leta 2018 in se je ujel v prisluhe celjskih kriminalistov, bodo sodili na mariborskem okrožnem sodišču, navaja časnik.

Zalagal jih je vsaj dve leti

Celjski kriminalisti so aprila letos razkrili, da so stopili na prste kriminalni združbi, v kateri je bilo 15 državljanov Slovenije, BiH ter Severne Makedonije, starih od 22 do 50 let. Združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo in tihotapljenjem prepovedanih drog, prepovedanim prehajanjem meja oz. ozemlja naše države, eden od njih pa tudi z izdajo občutljivih tajnih podatkov, so spremljali vse od sredine minulega leta, pri čemer so uporabili tako klasične kot prikrite preiskovalne ukrepe.

Zaznali so, da posamezni člani združbe razpolagajo s podatki o aktivnostih policije zoper njih. V prisluhe kriminalistov se je ujel zapisnikar kazensko-preiskovalnega oddelka na celjskem sodišču, ki je občutljive informacije članom kriminalne združbe prodajal za denar, kar naj bi počel vsaj dve leti.

Pridržali 12 ljudi

Celjski kriminalisti so skupaj s pripadniki posebne policijske enote opravili 16 hišnih preiskav in od 15 osumljenih, ki jim očitajo storitev 49 kaznivih dejanj, pridržali 12 ljudi. Sedem od teh so privedli k preiskovalni sodnici celjskega sodišča, ki je zoper šesterico odredila pripor. Med temi se je znašel tudi obdolženi Tadina, ki pa so ga po uspešni pritožbi na višje mariborsko sodišče izpustili na prostost.

sodišče Slovenija Koper: Sodišču plačal bajni znesek, da mu ne bo treba čakati v zaporu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Jerry_Palomo 11:20 25.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦