Slovenija
18 ogledov

Uspešno nad izgubo

(Foto: Renata Reneja Škrjanec) Žurnal24 main
Elan. Lani presegli načrte. Večji tržni deleži.
V Elanu naj bi še letos končali privatizacijo, desetmilijonska dokapitalizacija pa jim bo omogočila razvoj novih smuči in plovil ter širitev sodelovanja s Siemensom.

Begunje. Elan je v zimski diviziji lani ustvaril 55 milijonov evrov prihodkov, kar je za 20 odstotkov več kot leta 2009; prodaja smuči in snežnih desk je bila najboljša v zadnjih štirih letih, so na včerajšnji seji poslovanje Elan Skupine predstavili Elanovi nadzorniki.

V diviziji Marine je bilo prihodkov za slabih 17 milijonov evrov. Na programu smuči in navtičnem programu so povečali tržne deleže. Elan Skupina je lani ustvarila 86 milijonov evrov prihodkov. "Za lani smo načrtovali, da bo v Skupini dobre štiri milijone evrov izgube, bilo pa je je 1,5 milijona evrov, kar je glede na 12,6 milijona evrov izgube leta 2009 velik korak naprej," je pojasnil Robert Ferko, predsednik Elanove uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.