Slovenija
37 ogledov

"Ust nista zalepili, sta pa grozili"

Vrtec Kamnik Saša Despot
Odpoved vzgojiteljice in pomočnice. Mama domnevno trpinčenega otroka pričakovala milejšo sankcijo.

"Čakam, da me pokliče policija, da pokažem vse podatke, vse dokaze, da bodo videli, da si ne izmišljujem," je danes zjutraj za Radio 1 povedala mama otroka iz kamniškega vrtca Zarja, kjer sta včeraj zaradi domnevnega trpinčenja otrok odpoved dali vzgojiteljica in pomočnica. "Nisem hotela nobenih komplikacij, želela sem le umakniti svojega sina."

Kot je dejala, sta vzgojiteljici na sestanku v torek priznali, da otrokom nista lepili ust z lepilnim trakom, ampak sta jim grozili, da ga bosta uporabili, če ne bodo tiho. "Na to, kar je ravnateljica naredila, nimam vpliva in sem zgrožena," je dejala in povedala, da je pričakovala milejše sankcije.

Starši zgodbi ne verjamejo

Radio Center je včeraj poročal, da naj bi vzgojiteljica in njena pomočnica v vrtcu Zarja v Kamniku trpinčili otroke, stare od tri do štiri leta. V mrazu naj bi jih zapirali ven, z lepilnim trakom naj bi jim prelepili usta in podobno. Pomočnica in vzgojiteljica naj bi očitano tudi priznali in nato sami dali odpoved.

Starši otrok zgodbi ne verjamejo. Včeraj se jih je zbralo 15 od 19, ki ravnateljici očitajo, da ji gre le za ugled vrca, saj tako ne bo imela težav s koncesijo. Zahtevajo, naj vrtec tako vzgojiteljico kot njeno pomočnico zaposli nazaj, od ravnateljice pa pričakujejo pojasnila, zakaj sta morali vrtec zapustiti. Prepričani so, da sta odpovedi napisali pod hudim pritiskom.



Komentarjev 8
  • kapibara 10:43 10.april 2013.

    Ta mama si zasluži selotejp čez usta(da nebo blatila drugih) in stat na balkon sredi zime, da ji ta nadutosz se ohladi in zmanjša..s seboj pa svojga otoka, upajmo da ga s tem "spametuje"...

  • vili.manili 14:57 09.april 2013.

    Ja, to je res, ampak vseeno, govorimo o zaposlitvi. Če daš na tak način odpoved posredno tudi priznaš krivdo in si s tem verjetno zapreš marsikatera vrata za novo zaposlitev. Zakaj bi to naredil nekdo, ki se mu godi krivica? To je čudno.

  • Pepe007 14:52 09.april 2013.

    Ko ženska maltretira žensko, je lahko zelo hudo in sta gospe raje ohranila nekaj zdravja kot službo.