Slovenija
37 ogledov

Ustavile so jo ježevke

Hrvaška državljanka je ilegalca v vozilo sprejela na Obrežju, policistom pa jo j Žurnal24 main
Čezmejno sodelovanje. Hrvatico z ilegalnima Srboma prijeli slovenski policisti.
Ilegalca bodo po končanem zaslišanju in izrečeni globi izročili hrvaškim policistom.
Robert Perc

"Nočna policijska akcija ni v povezavi z iskanjem morilcev družine Zakšek," se je na govorice odzval tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Krško Robert Perc.

Ustavljeni na silo
Včeraj okoli enih zjutraj so namreč brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, opazili, da sta dve sumljivi osebi vstopili v mercedes s hrvaškimi registrskimi oznakami. "Ker je obstajal sum, da sta osebi nezakonito prestopili mejo, pri čemer naj bi jima pomagala voznica mercedesa, so policisti vozilo poskušali ustaviti," so povedali na PU Krško.

Sprovajanje
Ilegalcev
. Štiriinštiridesetletna hrvaška državljanka je bila v Sloveniji že ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja, trikrat so jo obravnavali zaradi kršitve zakona o tujcih. Tokrat je v avtu prevažala 20- in 22-letnega Srba, ki sta državno mejo prestopila ilegalno v bližini Slovenske vasi.

Štiriinštiridesetletna voznica je z veliko hitrostjo vozila proti Novemu mestu. Policisti so jo uspeli ustaviti šele pri cestninski postaji Drnovo z uporabo stingerja oziroma ježevk, ki so predrle pnevmatike avtomobila. "S predrtimi pnevmatikami sta ostali tudi policijski vozili, ki sta vozili za mercedesom in preprečevali, da bi voznica zapeljala v nasprotni smeri po avtocesti, medtem ko so druge policijske patrulje poskrbele, da je bil promet na avtocesti ustavljen," je povedal Perc.

Sopotnika sta pobegnila, a so ju po sedmih urah prijeli v bližini avtoceste v Zalokah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.