Slovenija
15 ogledov

V 12 urah vsaj 18 požarov v naravi

Požar koče na Zaloški v Ljubljani Bralka
Po vsej Sloveniji vnovič velja velika požarna ogroženost naravnega okolja, zato je v naravi prepovedana uporaba odprtega ognja. Napovedan je poostren nadzor pristojnih služb.

Od danes spet velja velika požarna ogroženost naravnega okolja, ki jo je po vsej državi razglasila Uprava RS za zaščito in reševanje. Prepovedana je uporaba odprtega ognja oziroma kurjenje na prostem, posebej ob vetrovnem vremenu.

V 12-urnem poročilu Centra za obveščanje RS so od 18. ure včeraj našteli vsaj 18 požarov v naravi oziroma na prostem, zato znova opozarjajo, da pri suši hitreje pride do požarov večjih razsežnosti. V poročilih gasilcev je največkrat zaslediti travniške požare, ki se zaradi vetra nenadzorovano širijo.

Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti konec tedna našteli 25 požarov.

Do preklica je tako v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Pristojne službe bodo poostrile nadzor, ob neupoštevanju opozoril pa vas lahko oglobijo za 200 do 600 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.