Slovenija
22 ogledov

V aferi Patria še štiri aretacije

patria oklepnik bobo Žurnal24 main
Finska policija je v torek aretirala še štiri ljudi, osumljene podkupovanja v podjetju Patria. Finsko podjetje zagotavlja, da v preiskavi sodeluje.

Iz nacionalnega preiskovalnega biroja (NBI) so sporočili, da so aretirali štiri osebe, povezane s kupčijo z Egiptom, kamor naj bi Patria prodala topniške proizvode. Novica je prišla po tem, ko je finska policija potrdila, da je enemu izmed osumljencev podaljšala pripor. Napovedali so še, da bodo v sklopu preiskave opravili pogovore tudi v Sloveniji. 

Identiteta priprtega ni znana
Finska policija uradno še ni objavila imena osumljenca, ki je priprt že od 16. maja. Okrožno sodišče v Helsinkih je namreč v ponedeljek ob odločanju o razlogih za pripor zavrnilo njegov zahtevek za izpustitev iz pripora. Kot so še navedli v sporočilu finske policije, nadaljujejo preiskavo na Finskem s pogovori in analizo dokaznega materiala v zvezi s sumom domnevnega podkupovanja pri poslu z oklepniki Patria.

Časnik Dnevnik je na spletnih straneh danes, sklicujoč se na neuradne podatke, objavil ime priprtega uslužbenca. Po podatkih Dnevnika je priprt Reijo Niittynen, predstavnik Patrie za Slovenijo in Hrvaško, ki je pred časom v Sloveniji obiskal tudi predsednika parlamentarne komisije za preiskavo oklepniškega posla Milana M. Cvikla (SD).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.