Slovenija
147 ogledov

V Ankaranu bi 174 stanovanj

Poleg načrtovanih 174 novih stanovanj je v Ankaranu že precej drugih apartmajski Žurnal24 main
Dolge njive. Novi zazidalni načrt predvideva vsaj 174 novih stanovanj.

Na koprski občini od ponedeljka poteka javna razgrnitev sprememb odloka o zazidalnem načrtu Dolge njive – Campi lungi pod cerkvijo v Ankaranu, ki predvideva obsežno gradnjo stanovanj v Ankaranu. Naročnik projekta je znano koprsko podjetje Grafist. “To so projekti, ki se vodijo zoper voljo prebivalcev Ankarana in vse sklepe sveta Krajevne skupnosti (KS) Ankaran,” pravi Gregor Strmčnik iz Pobude za ustanovitev občine Ankaran, ki že več kot dve leti javno opozarja na pretirano pozidavo Ankarana.

Štirje stolpiči, garaža

Znova v DZ
O občini. Včeraj je v državnem zboru (DZ) po novem rednem postopku potekala prva obravnava zakona o ustanovitvi občine Ankaran. Spomnimo; po referendumu, na katerem so se prebivalci jasno opredelili za novo občino, je državni svet podal veto, DZ pa nato še zavrnil ustanovitev občine Ankaran.

Na južnem delu Dolgih njiv naj bi tako zrasli štirje stolpiči s skupaj 140 stanovanji in garažna hiša, na severnem delu Dolgih njiv je predvidena gradnja 24 stanovanjskih stavb, večinoma eno- ali dvostanovanjskih, štiri od teh bodo šeststanovanjske. Na območju pod cerkvijo pa je predvidenih dodatnih deset večstanovanjskih stavb.

Razgrnitev si je mogoče ogledati v avli koprske občine ter na sedežu KS Ankaran še do 23. junija, javna obravnava pa bo 9. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.