Slovenija
90 ogledov

"V Cajtngu raje ne"

Župan Kastelic podjetje odvrača od oglaševanja v Cajtngu, ker ga želi uničiti, j Jerca Božič Kranjec
Župan Kastelic. Ker mu način komunikacije v Cajtngu ni všeč, se mu zdi tam neprimerno oglaševati.

Trebnje. Župan Alojzij Kastelic naj bi Patriciji Pavlič, direktorici Centra za izobraževanje in kulturo (Cik) Trebnje, dal vedeti, naj Cika Trebnje v lokalnem mesečniku Cajtng raje ne oglašuje. “Župan mi je omenil, naj namesto v Cajtngu oglašujemo v Glasilu občanov Občine Trebnje,” nam je povedala Pavličeva. To, da so se nato namesto za Cajtng odločili za omenjeno glasilo, kjer je bil oglas tudi cenovno ugodnejši, za Cik Trebnje ni bilo škodljivo, saj so ciljno skupino oglaševanja vseeno dosegli, je dodala. “A župan se mora zamisliti, ali to ne presega njegovih pristojnosti,” je dejala.
Le izrazil željo
Župan Kastelic je na vprašanje, čemu takšno navodilo, poudaril, da ni šlo za ukaz, temveč je zgolj izrazil svojo željo. “Glede na obnašanje Cajtnga do občine in njenih organov ter način komuniciranja z njo se mi zdi oglaševaje v takšnem časopisu neprimerno,” je pojasnil Kastelic. Na vprašanje o tem, ali je podobno željo izrazil tudi drugim ustanovam, katerih ustanovitelj oziroma sofinancer je občina, je odgovoril, da je opazil, da v Cajtngu oglašuje le Cik Trebnje.

“Kaj takega še ne”
Ni se še zgodilo, da bi se katerikoli župan ali županja vmešaval v moje delo, kaj šele nagovarjal stranke, ki jih sofinancira občina, naj ne sodelujejo z nami, sicer ne bodo dobile niti evra,” nam je povedal Goran Smuk, urednik Cajtnga. Za županovo navodilo direktorici Cika Trebnje je, kot je dodal, izvedel slučajno. Kako bo z oglaševanjem drugih z občino povezanih ustanov, še ni poizvedoval, so pa v preteklosti pri njih oglaševali tako občina in zdravstveni dom kot vrtec, osnovna šola in drugi.

Komentarjev 1
  • brane.vikend 18:40 14.julij 2011.

    Tale trebanjski župan je ena velika zguba. Točno tako. Že več kot deset let se rine in rine v politiko. Neizbražen kreten in postopač, krvoses, koristoljub, pokvarjenec... V parlament je skušal priti že na vse načine. Tudi s pomočjo Popovića, ...prikaži več saj je za parlament kandidiral na njegovi listi. Skratka, menda še ni stranke v kateri ne bi bil Kastelic. Partija mu je itak omogočila podjetniški vzpon.Bistveno je, da je med svojim "vzponom" v politiki uporabljal prevare, laži, poneverjanja, podtikanja, grožnje... pa tudi leporečje in še kaj. Politik - pretkan kot politik. Ampak ljudji so mu ponovno nasedli, ker je zlorabil tudi medije, jih zmanipuliral ali pa jih je tako ali drugače onemogočil. Tako kot poskuša Cajtng. Z prikritimi grožnjami, da bodo ljudje ob ljubi kruhek, če ne bo po njegovo.Danes je imel na enem izmed dolenjskih radijev monolog. Nakladal je in nakladal, da so se nam pokonci postavljali lasje. Kot, da na tem radiju nimajo glasbeneg programa (pa ga največ ravno za