Slovenija
19 ogledov

V čakalni vrsti jih je 149

Zaradi naložb v Celovške dvore in druge projekte bo JSS MOL v naslednjih letih z Žurnal24 main
Bivalne enote. Vlog je vse več, zato se daljšajo čakalne dobe.

V Mestni občini Ljubljana (MOL) na bivalno enoto čaka 149 prosilcev, od tega jih je največ (75) samskih, 30 je družin z dvema članoma, 21 s tremi, 17 s štirimi, pet s petimi in ena s šestimi člani. Zadnja bo na bivalno enoto predvidoma čakala do enega leta, štiričlanska družina do dve leti, posamezniki pa do štiri leta in pol.

“Na področju dodeljevanja bivalnih enot ljudem v socialnih stiskah zaznavamo povečevanje števila vlog, zato se nam žal daljšajo čakalne dobe,”
pravi Jožka Hegler, direktorica Javnega stanovanjskega sklada (JSS) MOL. Leta 2003 je bilo prosilcev za bivalno enoto 58, leta 2005 123, največ pa v letih 2009 in 2010, in sicer 171 oziroma 163.

Povpraševanje je večje
Vse več je tudi prosilcev za neprofitna najemna stanovanja – na zadnjem razpisu so za 450 stanovanj dobili kar štiri tisoč vlog. Kljub temu je v stanovanjskem programu MOL, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali na današnji seji, zapisano, da bodo letos zagotovili 183 stanovanj v Polju II, v naslednjih dveh letih pa le 35. Razlog je, da se JSS MOL, ki je odgovoren za dobrih 30 milijonov evrov, ne sme dodatno zadolževati. Večino denarja za investicije bo zato zagotovila MOL – letos 8,2 milijona, leta 2012 pa 7,7 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.