Slovenija
131 ogledov

V času krize vodilni kader parkira zastonj

Agencija za kmetijske trge Anže Petkovšek
Garažna hiša. 24 uslužbencem agencije za kmetijske trge parkiranje v garažni hiši plačuje država. “Pet minut stran bi parkirali pol ceneje.”

Varčevanje. Uslužbenci Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja opozarjajo, da njihov vodilni kader za parkiranje avtomobilov na leto zapravi dobrih 32 tisočakov.

Če bi parkirali v bližnjih Stožicah, nadaljujejo ogorčeni delavci, bi zapravili pol manj javnega denarja.

Za direktorja ne plačajo

Na agenciji potrjujejo, da 22 uslužbencem na leto plačajo parkiranje v parkirni hiši Smelt, ki je v neposredni bližini agencije, v višini 1.482 evrov na uslužbenca. Do parkiranja so upravičeni vodje služb in oddelkov. Generalni direktor in njegov namestnik koristita dodatna parkirna prostora, ki agenciji pripadata v sklopu najemnine njihovih poslovnih prostorov. V parkirni hiši imajo parkiranih tudi 11 službenih vozil.

Ne plačajo bonitet

Uslužbenci za parkiranje ne plačujejo nobenih bonitet. Kristina Vuković iz Unije računovodske hiše razlaga, da “po zakonu o dohodnini ni sporno, če se parkirnina plačuje le nekaterim delojemalcem, saj zakon ne zahteva, da se to zagotavlja vsem delojemalcem pod enakimi pogoji, kot je to na primer zapisano za druge ugodnosti manjših vrednosti”.

V Stožicah ceneje

Uslužbenci opozarjajo, da bi za parkiranje plačevali bistveno manj, če bi imeli sklenjeno pogodbo s parkirno hišo v Stožicah. Tam stane ura parkiranja 2,40 evra.

Če upoštevamo 21 delovnih dni, bi za 24 uslužbencev to na leto prišlo dobrih 14 tisoč evrov. V Smeltu agencija plačuje dobrih 32 tisoč evrov. Na agenciji pojasnujejo, da so preverili tudi “možnost parkiranja v sosednji parkirni hiši Rotonda, kjer pa najem parkirnih prostorov pogojujejo z najemom poslovnih prostorov”. Dodajajo, da je bila parkirna hiša izbrana na podlagi pogajanj.

Komentarjev 1
  • MK 09:53 21.november 2011.

    Preverite še SVLR. Po mojih informacijah se plačuje na veliko parking in to ne samo vodilnemu kadru. Če se plačuje enim bi se moralo vsem.