Slovenija
22 ogledov

V Celju, Mariboru in Domžalah delajo zadovoljivo

center za socialno delo Šiška Saša Despot
Računsko sodišče je popravljalne ukrepe centrov za socialno delo v Celju, Mariboru in Domžalah pri določanju rejništva ocenilo za zadovoljive, izhaja iz porevizijskega poročila.

Računsko sodišče je v reviziji izvajanja rejništva v letih 2009 in 2010 pri ministrstvu za delo in štirih centrih za socialno delo ugotovilo, da je ministrstvo načrtovalo cilje na tem področju, toda ti niso bili dovolj natančno določeni.

Prav tako ministrstvo ni v zadostni meri zagotavljalo nadzora nad delom socialnih centrov v delu, ki se nanaša na obračun in izplačilo transferov za izvajanje rejništva, je zapisano v aprilskem revizijskem poročilu. Računsko sodišče je na tem področju ugotovilo predvsem nepravilnosti, ki so posledica neusklajenih podatkov o prejemkih posameznega upravičenca in vplivajo na porabo proračunskih sredstev za ta namen.

Zadovoljivo stanje

Tako je sodišče o pravilnosti izvajanja nalog rejništva v letih 2009 in 2010 izreklo negativno mnenje Centru za socialno delo Maribor in Centru za socialno delo Domžale. Centru za socialno delo Celje je izreklo mnenje s pridržkom. Šlo je za napake pri posameznih primerih določanja rejnine, tako da je bilo skupno izplačanih za okoli 2.500 evrov preveč proračunskih sredstev.

Vsi trije centri so morali v 90 dneh predložiti odzivna poročila, ki jih je računsko sodišče v porevizijskem postopku pregledalo. Ugotovili so, da so v odzivnem poročilu izkazani popravljalni ukrepi zadovoljivi. Centri so namreč ugotovljene nepravilnosti pri določanju rejnine odpravili.

Komentarjev 1
  • dragec 09:09 14.avgust 2012.

    ma tud to računsko sodišče samo BLUZI. Pogrešam stari SDK.