Slovenija
13115 ogledov

V centru Ljubljane skupaj prižgali svečke v spomin na umrlo kurdsko deklico

prižig svečk
1/8
Anže Petkovšek Prižig svečk za utopljeno kurdsko deklico.
V spomin na pokojno desetletno deklico in 31-letnika so v centru Ljubljane prižgali svečke. Zbralo se je nekaj deset ljudi.

Na Prešernovem trgu v Ljubljani bodo nocoj prižigali svečke za 10-letno kurdsko deklico in 31-letnika iz Bangladeša, ki sta nedavno umrla na hrvaško-slovenski meji, so v Protestivalu napovedali na družbenem omrežju Facebook.

"Nista umrla zaradi reke in zmrzali, ampak zaradi nečloveške politike, ki ljudem najprej uniči prihodnost, potem pa postavlja rezilne žice, ograje in jim odreka pravico do azila, da jim ne bi uspelo najti poti v človeka vredno življenje," so zapisali.

Svečke bodo prižigali za desetletno deklico, ki je minuli teden utonila med prečkanjem reke Dragonje. Deklica je padla z ramen svoje 47-letne matere, državljanke Turčije, ki je skupaj z otrokom poskušala prečkati reko in tako vstopiti v Slovenijo, pri tem je hčerka padla v vodo, tok pa jo je odnesel po strugi navzdol. Naslednji dan je hrvaška policija skupaj s potapljači Slovenske vojske pogrešano deklico našla mrtvo.

Prečkanje hrvaško-slovenske meje je bilo minuli teden usodno tudi za 31-letnega državljana Bangladeša, ki so ga našli mrtvega v dolini Dragonje. Kot kaže, je umrl zaradi podhladitve.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Luksi 08:33 14.december 2021.

    Krive so razne nevladne organizacije, ki načrtno vabijo migrante v Evropo, kjer pa na žalost ni več prostora za brezdelneže in posiljevalce. Otrok je med njimi samo za vzorec, ki pa ga mediji zelo radi prikazujejo. Namesto vabil naj v ...prikaži več državah izvora raje povejo, da vstop v Evropo ni več možen in bo takšnih zgodb kmalu zmanjkalo...

  • Plavi-mil 08:16 14.december 2021.

    Umrla sta zaradi nevladnikov, kateri jih vabijo, barabe pokvarjene, naj si sami sebi pripišejo vse smrti teh nezakonitih migrantov,.

  • Avatar jate
    jate 07:36 14.december 2021.

    .... in ja svečke bi lahko prižgali tudi našim domačim otrokom ,ki so umrli in bili žrtve družinskega nasilja in seveda političnega ,denimo naše Katje...