Svet
3918 ogledov

Deklico, ki jo je odnesla Dragonja, žal našli mrtvo

Nove informacije glede izginule deklice.

Kot smo poročali, policisti PU Kope so bili v četrtek zvečer obveščeni o skupino oseb, ki je skušala preplavati reko Dragonjo in tako prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo. Med njimi je bila ženska, ki se je v deroči reki držala za drevo; s skupnimi močmi slovenskih in hrvaških policistov so ženski uspeli pomagati iz vode. 

Na slovenski strani meje sta jo čakala dva njena otroka, stara 18 in 5 let, na hrvaški strani je bil njen 13-letni otrok, medtem ko je deroča voda odnesla njeno 10-letno hčerko. Gre za državljane Turčije.

V iskalno akcijo so se danes vključili policisti, poklicni in prostovoljni gasilci, vodniki reševalnih psov in pripadniki podvodne reševalne službe Slovenije. Prav tako so se vključili potapljači Slovenske Vojske. Policisti pomorske policije in predstavniki Uprave RS za pomorstvo pa izvajajo pregled in iskanje ob izlivu Dragonje v morje.

Kot poročajo hrvaški portali, se iskanje izginule desetletnice danes nadaljuje; iščejo jo tudi potapljači na hrvaški strani meje. Načelnik Policijske postaje Buje je povedal, da so pogoji iskanja zelo zahtevni. Iščejo na območjih okrog sedmih kilometrov. 

Načelnik je povedal, da je reka zelo visoka, a pri tem vendarle izrazil upanje, da se je deklica uspela izvleči iz vode in da je preživela noč. Izpostavil je še, da dajejo vse od sebe, da bi jo našli. 

Malo pred poldrugo smo prejeli informacijo, da so pogrešano turško deklico žal našli mrtvo. Njeno truplo so ob 12.35 našli na hrvaški strani reke Dragonja.

Slovenija Drama v Dragonji: Žensko uspeli rešiti, 10-letnico odneslo po strugi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Zala
    Zala 15:22 11.december 2021.

    Kakšna stiska je mater gnala, da se je z otroki odpravila na tako nevarno pot ? Žalostno.

  • Avatar darklord
    darklord 14:19 11.december 2021.

    Ženska gre s štirimi otrkii preko reke???

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:25 11.december 2021.

    Držim pesti, da se deklica najde živa! Ni pa mi jasno, kaj zdaj tudi Turki že bežijo? Kaj se ne cedita v Turčiji med in mleko?