Slovenija
3 ogledov

V Cirkovcah končno zapornice

cirkovce Žurnal24 main
Železniški prehod v Cirkovcah, kjer so avgusta umrli trije ljudje, od danes naprej varujejo zapornice.

V Cirkovcah so danes tudi uradno odprli po novem z avtomatskimi zapornicami zavarovan železniški prehod, na katerem se je od leta 2001 smrtno ponesrečilo 11 ljudi. Na povabilo župana občine Kidričevo Jožefa Murka sta si delovanje zapornic ogledala tudi minister za promet Radovan Žerjav ter generalna direktorica direktorata za železnice in žičnice Jelka Šinkovec Funduk. Žerjav je izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom, hkrati pa opozoril, da v državi ostaja še 637 nezavarovanih prehodov.

V roku postavljene začasne avtomatske zapornice
Gradbena dela so se začela 25. avgusta, na ministrstvu za promet pa so obljubili, da bo najpozneje do 20. septembra končana postavitev ročnih zapornic. Izvajalci so z deli pohiteli in v obljubljenem roku jim je uspelo postaviti celo začasne avtomatske zapornice. Po prvotnih napovedih naj bi bila postavitev začasnih avtomatskih zapornic končana do oktobra letos, postavitev stalnih pa najpozneje do aprila 2009, ko naj bi bila končana tudi posodobitev celotne proge Pragersko–Ormož. Vrednost pogodbe, ki vključuje gradbeni del posodobitve proge, je 36,6 milijona evrov, vrednost pogodbe za posodobitev signalno-varnostnih in telekomunikacijskih naprav na progi – z njimi bo opremljenih 23 prehodov – pa 45,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.