Slovenija
148 ogledov

"V desetih dneh so Slovenijo pahnili več let nazaj!"

Nesreča na primorski avtocesti Dolenjskanews.com
Slovenija je sredi junija prejela posebno nagrado za izrazit napredek pri zmanjševanju števila smrtnih žrtev na cestah med letoma 2001 in 2014, ki jo podeljuje Evropski svet za varnost prometa. Takoj po tem je v enem mesecu na naših cestah umrlo 21 ljudi. Za to je odgovorna Agencija za varnost v prometu, trdi prvi mož zavoda Varna pot Robert Štaba.

V zavodu Varna pot ocenjujejo, da je neodgovoren odnos pristojnih do varnosti v cestnem prometu v zadnjih 10-ih dneh pahnila Slovenijo za nekaj let nazaj. 

Robert Štaba | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Agencija za varnost v prometu (AVP), glede na katastrofalno neučinkovitost in neprimerno odzivnost, svoji nalogi očitno ni kos. Od 18. junija 2015, ko je Slovenija prejela nagrado do 15. julija 2015, so slovenske ceste zahtevale 21 življenj," je oster Robert Štaba. 

"Z globokim obžalovanjem ugotavljamo, da pristojni v agenciji ne opravljajo svojega poslanstva na odgovoren način, strokovno in učinkovito, saj s svojim mlačnim delovanjem podcenjujejo nas, institucije EU in kot kaže tudi pristojne ministre slovenske vlade. Vsak pri svojem delu nosi svojo odgovornost in odgovornost do zaupanih funkcij. Neopravljanje slednje privede do posledic, ki jih ni potrebno dodatno komentirati," je v odprtem pismu še zapisal Štaba. 

V preteklih osmih letih so posamezniki in bližnji poškodovanih in umrlih v prometnih nesrečah, skozi številne aktivnosti Zavoda Varna pot, opozarjali na hude posledice in trpljenja, ki jih je s sistemskim in celovitim delovanjem moč preprečiti, še piše Štaba. 

Trdi, da so pristojni ministri s številnimi zakonskimi ukrepi dokazali, da mislijo resno in konkretni koraki so obrodili konkretne uspehe.

Agencija za varnost v prometu je nemočna

Slovenija 21.08.2013 mag. Igor Velov, primopredaja poslov med nekdanjim vrsilcem | Avtor: Saša Despot Saša Despot

A nekonsistentnost, neodgovornost in nerazumevanje celovitega področja dela se izkazuje v zadnjih izjavah odgovornih v AVP, ki zgolj nemočno pojasnjujejo nešteto razlogov neučinkovitosti, nezmožnosti vplivanja na varnost, je kritičen prvi mož zavoda Varna pot. 

Sprašuje se: "Kdo v Sloveniji je prvi in odgovoren za stabilen sistem varnosti na cestah? Kdo je tisti, ki dnevno bedi nad stanjem prometne varnosti? Kdo je tisti, ki predlaga vladnim in nevladnim organizacijam učinkovite ukrepe? Kdo je tisti, ki ob poslabšanju pristojnim ministrom in javnosti nemudoma predlaga dodaten akcijski načrt aktivnosti vseh vpletenih organizacij?"   

Slovenija bo svoj sistemski neuspeh težko opravičevala in utemeljevala tujim strokovnjakom, kjer se v državah z višjo in sistemsko stabilno prometno varnostjo tudi srečujejo z razpršenimi pojavi in vzroki nesreč, ugotavlja Štaba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Marisa Martin 12:02 13.oktober 2016.

    Moje ime je martin Marisa iz Kanade, želim hitro povedati svetu, da obstaja realna on line urok kolesa, ki je močna in učinkovita, njegovo ime je dr ozalogbo me je pred kratkim pomagal združiti svoj odnos z možem, ki me ...prikaži več je zapustil, ko sem stopila v stik dr ozalogbo bil vržen ljubezenski urok za mene in mojega moža, ki je rekel, da nima nič opraviti z mano, me je spet poklical in začel me je prosila. on se je vrnil zdaj s toliko ljubezni in skrbi. danes sem vesel, da vas vsi vemo, da imajo ta urok kolesa pooblastila za uvajanje ljubitelje nazaj. ker sem zdaj zadovoljen s svojim možem. Za vsakogar, ki bere ta članek in potrebuje vsako pomoč, dr ozalogbo ponudimo tudi vse vrste pomoči, kot so združitve zakonske zveze in razmerja, Sušenje vseh vrst bolezni, sodnih zadevah, nosečnosti Spell, duhovne zaščite in veliko je več. Lahko ga kontaktirate preko tega e-pošte ozalogboshrine@yahoo.com ali ozalogboshrine@gmail.com

  • Žurnalček 17:45 16.julij 2015.

    Naj pa umirajo , če jim je too bolj všeč.

  • Žurnalček 17:44 16.julij 2015.

    Če je nekdo nemočen , pomeni edino to da ni POTREBEN ! Ukinite Agencijo !