Slovenija
50 ogledov

V dveh dneh zbrali za štiri letala pomoči

Zbrana pomoč za begunce
1/3
Adra
Zbiranje materialne pomoči so za zdaj zaključili, lahko pa še donirate denarna sredstva.

Klic na pomoč beguncev na Lezbosu je naletel na odprta ušesa in srca. "Količinsko smo zbrali za štiri letala pomoči," pravi Jure Poglajen, ki skupaj z Davidom Zorkom pomaga beguncem na grškem otroku. "Eno letalo bo jutri poletelo na Lezbos, preostali material bo šel bodisi v Srbijo, bodisi v Slovenijo, ko bodo begunci prišli k nam."

PREBERITE ŠE:

"Pomoč bo prišla v prave roke"

Begunci odgovarjajo na vaša vprašanja


Pomoč v materialni obliki sicer zbirajo le še danes do 12. ure na različnih zbirališčih, v denarni obliki pa lahko darujete tudi potem datumu. Več informacij ...

Jure Poglajen se sicer jutri z letalom vrača v Sloveniji. "Imeli bomo sestanek z Adro, kjer bomo rekli, kako naprej. Morda se vrnem v Grčijo, morda bom delal tukaj," razlaga Poglajen. "Zaenkrat bomo verjetno poskušali koordinirati stvari iz Slovenije."

Potrebujejo prostovoljce

Na Adri, kjer so z zbrano pomočjo zelo zadovoljni, pravijo, da imajo oblačil in obutve že dovolj, potrebujejo pa plenice, damske vložke, zobne ščetke in zobno pasto, sanitetni in razkužilni material, spalne vreče, odeje in štore. Prav jim bo prišla tudi pomoč prostovoljcev pri pakiranju in velike škatle. Iščejo tudi prevoznike (voznike in tovornjake/vlačilce) za prevoz v Beograd.

O beguncih danes na Dunaju

V Sredozemlju se je zgodila nova tragedija, ko je ob obali Libije umrlo okoli 50 ljudi, 430 ljudi pa so uspeli rešiti.

Begunci še naprej pritiskajo na evropske meje, zato bodo o tem govorili tudi na konferenci o Zahodnem Balkanu, ki poteka na Dunaju.

Komentarjev 7
  • dragec 12:10 28.avgust 2015.

    Nacionalist, škoda,da ti nisi bil v tistem tovornjaku

  • jons 20:45 27.avgust 2015.

    radiokills, če že nimaš rad krščanstva imej rad vsaj zgodovino. Krščanstvo se je namreč na območju današnje Slovenije začelo v 3. stoletju, Slovani pa so se na tem območju pričeli naseljevati v 6. stoletju.Kljub temu, da sem ponosen, da ...prikaži več sem Slovan, je dejstvo, da tudi naši predniki niso prišli nič kaj kultivirano na področje kjer so prej živeli romanizirani staroselci.

  • radiokills 15:04 27.avgust 2015.

    Se strinjam, treba jih je evidentirati, jim podeliti začasne dokumente, če so brez njih. AMPAK: Svoj "krščanski svet" si pa porini nekam. Par stoletij nazaj ste, banda nekultivirana uleteli k nam, v poganski svet. S svojo čudno ikonografijo ...prikaži več pribijanja nekega ubogega človeka na križ! Kot živali! Vsi brez dokumentov! Sumljivi.