Slovenija
4655 ogledov

Tudi pri nas 40 stopinj Celzija in to ne na Primorskem

Vročina
V Babnem Polju, ki ga poznamo kot slovensko Sibirijo, je bilo ob pol štirih 34 stopinj Celzija, ob štirih še stopinja več.

 | Avtor:
Po podatkih iz samodejnih meteoroloških postaj ni bilo ob 15.30 nikjer 40 stopinj, 39 stopinj Celzija pa je bilo v Črnomlju in v Lendavi. V Črnomlju je ob štirih živo srebro prilezlo na 40 stopinj. 

Slovenski temperaturni rekord - 40,8 stopinje Celzija, izmerjen avgusta 2013 na letališču Cerklje ob Krki - tako ni bil dosežen. So se mu pa močno približali v četrtek v Podnanosu, kjer so namerili 40,6 stopinje Celzija, kar je primorski rekord.

Ob pol štirih so v šestih krajih izmerili 38 stopinj Celzija (Dolenje pri Ajdovščini, Jeruzalem, Metlika, Podnanos in Trebnje), v enajstih krajih pa so namerili 37 stopinj (Bilje pri Novi Gorici, Godnje, Iskrba, Kočevje, Ljubljana, Murska Sobota, Nova Gorica, Ptuj, Radenci, Rogaška Slatina, Tolmin - Volče). 

Manj kot dvajset stopinj (19) Celzija je bilo le na Kaninu in na Kredarici, manj kot 25 pa še na Krvavcu (23) in na Ratitovcu (24). 

Danes do 40 stopinj

Vremenoslovci Arsa so sicer napovedali, da bodo danes najvišje dnevne temperature od 33 do 40 stopinj C. Pozno zvečer in v prvi polovici noči bodo predvsem v severovzhodni Sloveniji krajevne nevihte.

Do polnoči je zaradi vročine v veljavi rdeči alarm. 

 | Avtor: Arso Arso

Jutri bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo krajevne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 23, na Primorskem okoli 25, najvišje dnevne od 30 do 36, na Primorskem do 38 stopinj C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.