Slovenija
2305 ogledov

V dveh urah več kot osem tisoč strel

Strela Profimedia
Včeraj se je vreme razbesnelo nad nekaterimi deli Slovenije, tudi s sosednje Hrvaške poročajo o vremenskih nevšečnostih.

Včerajšnje neurje je povzročalo nevšečnosti predvsem na jugozahodu države.

Zaradi neurja je meteorna voda v petek zalila več objektov in cest v občinah Piran, Koper, Straža, Metlika, Sevnica in Slovenska Bistrica, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje. Veter je odkrival strehe stanovanjskih in drugih objektov, podiral drevesa na vozišča ter podrl drevo na elektroenergetski in telekomunikacijski vod. V Metliki je veter prevrnil leseno vrtno uto na železniške tire.

V Luki Koper so morali ob 21.20 pripreti tudi ladijski promet, ki so ga nato sprostili nekaj pred 23. uro. Priprto pristanišče pomeni, da o dovoljenju za privez ali odvez odločajo za vsako ladjo posebej.

Agencija RS za okolje vnovične plohe in nevihte napoveduje za danes popoldne in zvečer. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Pogoste plohe in nevihte je mogoče pričakovati tudi v nedeljo, ko bo popustila tudi vročina.

Težave v Istri

Z vremenskimi nevšečnostmi so se soočali tudi na sosednjem Hrvaškem; portal Istramet poroča, da je silovito neurje, ki ga mnogi prognostični modeli niso predvideli, prizadel celotno Istro in Kvarner.

V le dveh urah so na tem območju zabeležili več kot osem tisoč strel, pihal je močan veter, obilno je deževalo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.