Slovenija
33438 ogledov

V elitni vojaški enoti naj bi popivali in kradli, za nameček pa še napredovali

Pilatus Slovenska vojska
Obveščevalno-varnostna služba je zadevo raziskala in jo predala sodišču, a nepravilnosti niso bile potrjene, zato nadaljnih preiskav ne načrtujejo, so povedali na ministrstvu za obrambo. "Dejansko sami sebe preiskujejo," je ogorčena predsednica sindikata.

V 15. polku vojaškega letalstva po poročanju TV Slovenije prihaja do številnih nepravilnosti, med drugim do kraje letalskega materiala, pogoste alkoholiziranosti zaposlenih, prirejanje rezultatov gibalnih sposobnosti, groženj in šikaniranja.

Kradli naj bi potrošni material, kot so olja in filtri - ti so v letalstvu zelo dragi. S tem naj bi bili seznanjeni tudi nadrejeni, ki naj ne bi ukrepali, je za TV Slovenija pojasnil vir. 

Obveščevalno-varnostna služba je zadevo raziskala in jo predala sodišču, a nepravilnosti niso bile potrjene, zato nadaljnih preiskav ne načrtujejo, so povedali na ministrstvu za obrambo.

A predsednica sindikata SVOZD Mileva Štukelj je povedala, da je obveščevalno-varnostna služba preiskovala le domnevni mobing, ne pa tudi suma kadrovske korupcije in maščevanja. "Dejansko sami sebe preiskujejo. Mi nenehno opozarjamo na te nepravilnosti. Lahko celo rečem, da so ti, pri katerih smo opozarjali na nepravilnosti, večinoma napredovali," je opozorila in dodala, da je prvi odgovoren minister, pa čeprav za vse nepravilnosti morda ne ve. Zoper njega je vložena kazenska ovadba, prav tako pa tudi zoper načelnika generalštaba, ker niso ukrepali v zvezi s prijavami, je še povedala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • Primorec 06:27 08.november 2023.

    Zakaj so že prejšnji mesec dobili najvišje plače v državi s poveljnikom vred? Izplačila tudi za pet let nazaj...nadure in podobno? Mislim, da se enota razpusti in na novo sestavi, kar je možno.

  • Pierre 12:17 07.november 2023.

    Tole me spominja na našo kasarno JNA!!! Pijani vodnik nam je iz šotora na Romaniji vrgel ven na sneg peč, ker smo na njej greli pasulj, kar ni bilo ''dozvoljeno po pravilu službe''

  • Kmodri 12:05 07.november 2023.

    Komedija tipa MASH!