Slovenija
18 ogledov

V enem dnevu od kralja do berača

Žurnal24 main
Brezglavo. Bogati poslovnež je obubožal, saj je vse življenje samo zapravljal in nikoli varčeval.

Varčevanje. Uspešni menedžer je vse življenje živel na veliki nogi in ni nikoli niti pomislil, da bi delež svojega denarja varčeval in ople­menitil. Vsak mesec je zapravil celotno plačo in nikoli pomislil na jutri. Zaradi krize v podjetju so ga nepričakovano odpustili in ostal je brez prihodka. In s praznim ban­čnim računom!

 Vse je sproti zapravil

Kot menedžer je vsak mesec zaslu­žil ogromno denarja, ki ga je zapra­vljal za obleke prestižnih znamk, prehranjeval se je v dragih resta­vracijah in se razvajal v wellness centrih. Za luksuzno življenje je po­trošil vsak prislužen evro. “Nikoli ni­sem pomisli, da bi varčeval, saj sem imel službo zagotovljeno,” razlaga obubožani poslovnež. “Včeraj sem živel kot kralj, danes sem berač,” doda in zaključi, da je bilo njegovo početje nespametno, saj bi lahko s privarčevanim denarjem lepo živel tudi danes, ko išče novo zaposlitev.

 Ne bodite brezglavi

• Prihodnost. Če želite poskr­beti za finančno in socialno varno prihodnost, se obrnite na KD Življenje in pokličite na njihovo brezplačno telefonsko številko 080 30 30. Svetoval­ci vam bodo pomagali izbrati pravo finančno rešitev. Več o ponudbi KD Življenje najdete na njihovem spletnem naslo­vu www.kd-zivljenje.si.

• Nagradna igra. Od 4. oktobra dalje boste imeli možnost sode­lovanja v nagradni igri za družinski avto Opel Meriva. Morda boste prav vi postali lastnik novega avtomobila.