Slovenija
17 ogledov

V Evropo ga še ne bo

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Apple je za en mesec zamaknil začetek prodaje tabličnih računalnikov iPad zunaj ZDA. To pomeni, da bo težko pričakovane iPade v tujino začel dobavljati šele konec maja.

Za ta korak se je odločil zaradi nepričakovano velikega povpraševanja v ZDA, kjer so iPadi naprodaj od 3. aprila.

Kot so sporočili iz Applea, so v prvem tednu po začetku prodaje v ZDA dobavili več kot 500 tisoč iPadov, vendar pa je povpraševanje krepko nad njihovimi predhodnimi napovedmi in bo verjetno presegalo dobavo še nekaj naslednjih tednov.

Zaradi tega so začetek mednarodne prodaje iPadov zamaknili za en mesec, na konec maja. Cene za prodajo v tujini bodo sicer objavili že 10. maja, ko bodo tudi začeli zbirati spletna prednaročila.

Kalifornijski proizvajalec po vsem svetu priljubljenih prenosnih predvajalnikov iPod in pametnih mobilnih telefonov iPhone je nameraval po prvotnih načrtih iPade konec aprila ponuditi v Avstraliji, Veliki Britaniji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Italiji, na Japonskem ter v Španiji in Švici.

Po ocenah nekaterih analitikov bo Apple letos po vsem svetu prodal 4,8 milijona iPadov, v prihodnjem letu pa še 8,7 milijona. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.