Slovenija
24 ogledov

V Hitu stavkajo

Pogajalci sindikatov in uprave HIT-a so se pred današnjo napovedano stavko po ur Žurnal24 main
Popoldanska pogajanja med sindikatom in upravo niso prinesla dogovora, zato se je ob 18. uri v Hitu pričela stavka.

"Pogajalska skupina SIDS je na pogajanja, ki jih je zakonito sklicala uprava, prinesla pisni predlog, ki v celoti povzema njihove stavkovne zahteve, popušča le v plačevanju drugega pokojninskega stebra," so po današnjih pogajanjih pred napovedano stavko sindikatov sporočili iz družbe.

Predsednik novogoriške enote SIDS in stavkovnega odbora Iztok Černigoj njihove očitke zavrača. "Mi smo že popustili pri določenih stavkovnih zahtevah, a uprava striktno zavrača naš predlog in potencira stavko. Sumimo, da zadaj stoji privatizacija in tajkunizacija našega podjetja, mi pa našega podjetja ne damo," nam povedal po začetku stavke ob 18. uri.

"Udeležba na stavki kaže na to, da delavci upravi ne zaupajo in kaže podporo sindikatu," je dejal in dodal, da imajo tudi podporo gostov igralnice. Stavka se bo po njegovih besedah nadaljevala po stavkovnih napovedih in so jo, če uprava ne bo popustila, pripravljeni tudi zaostriti.

V SIDS zahtevajo podaljšanje veljavnega sporazuma o delovnem času za igralništvo, preklic novega izračuna plač ter izplačilo razlik plač, zaostalih plačil v drugi pokojninski steber ter podaljšanje veljavnosti podjetniške kolektivne pogodbe do sprejema nove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.