Slovenija
6952 ogledov

Premislil si je: Noče kandidirati za predsednika!

gregor bezenšek Facebook
Gregor Bezenšek ml. bo danes na Državno volilno komisijo (DVK) podal odstopno izjavo od svoje kandidature. Kot je danes dejal, se zadnje čase nanj zaradi kandidature zgrinjajo "izjemni pritiski, sovražna sporočila in grožnje".

Predsedniški kandidat Gregor Bezenšek ml. izstopa iz tekme za predsednika republike, so sporočili z njegovega štaba. Glasbenik je v pozneje v izjavi za javnost pojasnil, da so razlog za njegov odstop posredne in neposredne grožnje, ki jih je deležen v zadnjem času. "Doma imam ženo, hčerko in trimesečnega sina in ne morem dovoliti, da se sovraštvo na kakršenkoli način vmeša v pore našega družinskega življenja," je povedal Bezenšek, ki je na Državno volilno komisijo (DVK) prišel v spremstvu varnostnikov.

"Močno obsojam in odločno nasprotujem kakršnemu koli sovražnemu govoru in kakršni koli agresiji," je dodal. Predvsem v zadnjem tednu je bil, kot je še pojasnil, deležen agresivnih in neposrednih groženj, na tem mestu pa je zanj "meja jasno in glasno prekoračena".

Za kakšne grožnje točno je šlo, v Bezenškovem volilnem štabu še ne želijo pojasnjevati, vodja Nejc Jelen je danes zgolj potrdil, da so te šle tudi "v smeri fizičnega nasilja, eliminacije". Kot je še dodal, grožnje jemljejo zelo resno, po potrebi pa bodo tudi ustrezno ukrepali pri za to pristojnih uradnih institucijah.

Bezenšek je bil sicer prvi kandidat, ki je uradno vložil kandidaturo za predsednika republike, to je storil že 13. septembra. Kot neodvisnega kandidata ga je podprlo 5673 volivcev. DVK je njegovo kandidaturo že potrdila, sedaj pa se je odločil, da soglasje h kandidaturi umakne.

Po pojasnilih DVK gre doslej za prvi primer, ko je kandidat umaknil soglasje k že potrjeni kandidaturi.

Kandidati za predsednika republike, ki jih je že potrdila Državna volilna komisija (DVK), lahko še danes umaknejo soglasje h kandidaturi. 

Na volitvah 23. oktobra se bo zaenkrat za najvišjo funkcijo v državi pomerilo sedem kandidatov, DVK pa bo v torek še opravila žreb vrstnega reda kandidatur, kot bo zapisan na glasovnici.

Nataša Pirc Musar Slovenija Logarju in Pirc Musarjevi se lahko smeji, to je razlog ...

Volivci bodo tako lahko izbrirali med poslancem NSi Janezom Ciglerjem Kraljem, kočevskim županom in kandidatom Vesne Vladimirjem Prebiličem, poslancem SDS, ki sicer kandidira s podpisi volivcev Anžetom Logarjem, pravnico Natašo Pirc Musar, poslancem Levice Miho Kordišem, evropskim poslancem, sicer skupnim kandidatom SD in Gibanja Svoboda, Milanom Brglezom in ginekologinjo, kandidatko Resni.ce Sabino Senčar.

 

Anže Logar Intervju Slovenija Anže Logar: "Kaj naj rečem, naredil sem napako!" Nataša Pirc Musar Nataša Pirc Musar Slovenija "Biti proti Janši in zato dobiti ves gnev njegove vojske, ni lahko"

 

Komentarjev 17
  • Idioti 15:02 04.oktober 2022.

    Pa ja da so mu grozili , ker je tako poznana oseba in ne bi imel konkurence na volitvah !! Mimogrede , kdo je ta tip ?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:27 03.oktober 2022.

    Vse spoštovanje do gospoda Bezenška ko prireja prireditve za pridobivanje sredstev otroke ki potrebujejo pomoč. Tale izlet v politiko je bil slaba reklama zanj. Mojo podporo pri dobrodelnosti je s tem izgubil.

  • Plavi-mil 16:46 03.oktober 2022.

    Boberca pa nezakonite migrante spušča v državo, namesto, da bi zaščitila domačega človeka, itak ji Slovenci in Slovenke ne pomenimo NIČ.