Slovenija
8836 ogledov

V javni upravi dva dodatka

Denar Profimedia
Minister za javno upravo pojasnil izplačevanje dodatkov v času epidemije.

Boštjan Koritnik, minister za javno upravo, je na današnji tiskovni konferenci med drugim pojasnil izplačevanje napovedanih dodatkov za zaposlene v javnem sektorju.

Izpostavil je, da mnogi ne zaznavajo dejstva, da gre za možna dva dodatka. "Kolektivna pogodba za javni sektor že od leta 2007 omogoča dodatek za delo v rizičnih razmerah, v oklepaju je navedena tudi epidemija. Vendarle pa ne opredeljuje, kdo natančno je do tega dodatka upravičen." Minister je dodal, da so imenovali komisijo za razlago kolektivne pogodbe, ker MJU ni pristojno in ne želi dajati pojasnil, jih ne more in tudi ne zavezujočih smernic.

Dodatek za delo v rizičnih razmerah znaša 65 odstotkov. "Želimo si, da pride do enotne prakse dodeljevanja tega dodatka. Zagotovili bomo sredstva za izplačilo dodatka za vsakogar, ki je do tega dodatka upravičen," je pri tem povedal Koritnik.

"Za dodatek, ki se na novo uvaja, torej od 0 do 100 odstotkov, kjer je edina povezava s prejšnjim dodatkom ta, da zaposleni ne more prejeti več kot 100 odstotkov plače, za ta dodatek pa smo usmeritve dali. Naša usmeritev je, da za delo od doma takšen dodatek ne more zaposlenemu pripadati," je izpostavil minister. Višino tega dodatka bo zaposlenemu določil predstojnik, ki bo tudi odločil, ali je do dodatka upravičen ali ne. Pri tem naj bi se upoštevala stopnja izpostavljenosti in obremenjenosti in tudi obseg denarja, ki bo organu dodeljen za ta dodatek.

Koronavirus - UKC Ljubljana Številke rastejo Slovenija Osveženi podatki: več ljudi na intenzivni negi, tudi nove smrtne žrtve

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • kapibara1 17:21 04.april 2020.

    Moje mišljenje: Vse, ki niso nujno potrebni za delo države, v kriznih razmerah, na čakanje/ 80% plače.. in razliko dati gospodarstvu !! Krepka Večina dela za neto 1300 in naprej.. !!

  • kapibara1 17:18 04.april 2020.

    Delam v JU , pa vam povem, da s takimi bombončki ni večjega koritinišva kot tu.. Delo na domu, pa bo ritolizač dobil bonus.. so pa, ki delajo, pa ga ne bodo ??. Le kako bo Min. za kulturo opravililo ...prikaži več izplačilo tega dodatka.. !! ? Novinarji na noge- predvsem od biše režimske klike.. če ne, bo pa Bojan kaj zvrtal..!!

  • gorazdinko 15:19 04.april 2020.

    Zelo lepo je opredeljeno,65% dobijo v casu epidemije vsi zdravstveni delavci,vendar gospodje so imenovali svojo komisijo,ki pojasnjuje v njihovo korist.Enako je z kriznim dodatkom,ces predstojniki bodo odlocali,seveda v prid sestram in nizje kotiranim.