Slovenija
21 ogledov

V klopi dva tisoč brucev

“To je mednarodno zrcalo naše kakovosti, naše mednarodne primerljivosti in zadov Žurnal24 main
Univerza. Letos novi programi. Veliko zanimanja za biopsihologijo.

Koper. “Končno poročilo pravi, da je Univerza na Primorskem prepoznana kot mlada, perspektivna visokošolska institucija z velikimi možnostmi, ki jih lahko pospešeno udejanja,” je včeraj dejal Rado Bohinc, rektor Univerze na Primorskem (UP). Lani je UP namreč obiskala evalvacijska skupina Zveze evropskih visokošolskih ustanov (EUA), ki je ocenjevala njeno mednarodno primerljivost in kakovost.

Potrdilo odličnosti
UP je tudi prejemnica potrdila odličnosti Evropske unije na področju zaposlovanja človeških virov v raziskovanju, s čimer je postala druga univerza v Sloveniji, ki je prejela uradno potrditev odličnosti v raziskovanju in se pridružila 40 evropskim ustanovam.

Informativni dnevi
Datumi.
Na fakultetah so danes (ob 10. in 15. uri) ter jutri (ob 10. uri) informativni dnevi. Rok za oddajo prve prijave je 8. marec, za sprejem v študentske domove in prejemanje subvencij pa 10. avgust.

Letos 2.205 vpisnih mest
UP v novem študijskem letu razpisuje 2.065 prostih mest za vpis na dodiplomske študijske programe prve stopnje, nova pridružena članica, Visoka šola za design, pa razpisuje skupno 140 mest.

Fakulteta za humanistične študije letos ponuja prenovljen program Sodobna kritična teorija in filozofija, Fakulteta za management uvaja na prvi stopnji Managementa nove smeri, na fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije bodo zaradi velikega povpraševanja po programu Biopsihologija razpisali 50 vpisnih mest, Visoka šola za zdravstvo Izola pa razpisuje deset mest po merilih za prehode za višje diplomirane sestre v programu Zdravstvena nega. Pedagoška fakulteta na drugi stopnji po novem razpisuje Izobraževanje odraslih in razvoj kariere ter na doktorski stopnji Zgodnje učenje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.