Slovenija
24 ogledov

V komisijo pravnikov predlagajo Kučana

SDS Saša Despot
Poslanska skupina SDS je v strokovno komisijo Mandatno-volilne komisije državnega zbora za proučitev pravne podlage za odvzem mandata poslancu Janezu Janši predlagala Milana Kučana.

"Milan Kučan je nesporna pravna avtoriteta v Sloveniji z izjemnim vplivom v državni upravi, politiki, sodstvu, tožilstvu, policiji, vojski varnostno obveščevalnih službah, sredstvih javnega obveščanja, univerzitetni sferi, stranki Mira Cerarja in zvezi društev upokojencev. Negova "tehtna" beseda je zakon, z eno samo izjavo lahko ugotovi, da je posamezen sodnik storil napako in da jo lahko višja inštanca popravi," v pismu predsedniku mandatno-volilne komisije Mitji Horvatu pišejo poslanci SDS in dodajajo: "Znanstvena bibiliografija g. Milana Kučana, nosilca častnega doktorata univerze v Clevelandu, obsega več tisoč obsežnih strokovnih del, od katerih so številna prevedena v najpomembnejše svetovne jezike. Število citatov iz njegovih najpomembnejših znanstvenih del v publikacijah svetovno znanih teoretihov prava sega v deset tisoče."

Postopek bo krajši in lažji

Cinično še poudarjajo, da bo odločanje o odvzemu mandata poslancu opozicije ob neposrednem tehtnem prispevku Milana Kučana v strokovni skupini zaradi njegove nesporne strokovne avtoritete bistveno lažji, postopek pa krajši. Predvsem pa bo njihovem mnenju nesporno uspešen, kar je končen cilj ustanovitve te komisije. 

"Ob podajanju tega predloga poudarjamo, da z njim zasledujemo tudi cilj racionalnosti, kar je v teh kriznih časih posebej pomembno. Privarčevalo se bo pri telefonskih stroških, saj zaradi neposrednega sodelovanja g. Kučana z ostalimi člani strokovne skupine, predvsem z dr. Cirilom Ribičičem in dr. Rajkom Pirnatom, ne bo treba vsak dan na stroške DZ telefonirati v Murgle. Skoraj zagotovo pa se bo g. Milan Kučan odpovedal tudi svojemu honorarju za svetovanje, ki bi ga tako ali tako opravil, tudi če ga v skupino ne imenujemo," so še zapisali v dokumentu, ki so ga podpisali vsi poslanci stranke.

Predsednika mandatno-volilne komisije pa poslanci SDS še prosijo, da v izogib izgubljanju časa in zaradi potrebnega varčevanja pri poštnih stroških soglasje Kučana pridobi neposredno kar predsednik njegove stranke SMC ob svojih rutinskih poscetih z Kučanom na temo dviga DDV.

Komentarjev 11
  • Senior 19:12 04.september 2014.

    SDS je najbolj butalska strnka samostojne Slovenije!

  • Johan Spohan 09:43 04.september 2014.

    Odličen za prefarbane komuniste včlanjene v SDS

  • Johan Spohan 09:42 04.september 2014.

    A po tvojih bedastih komentarčkih, Milanček.