Slovenija
19 ogledov

V Kopru so ognjemet že imeli

Ognjemet Barbara Milavec
Na prostem. V večjih mestih brezplačni koncerti večinoma slovenskih glasbenikov. Vreme. Ne bo premrzlo. Morda bo celo snežilo, a v nižinah ne bo več kot pet centimetrov snega.

"Mislim, da bo vreme primerno za silvestrovanje na prostem, saj za zdaj kaže, da ne bo premrzlo. Temperature bodo okoli nič stopinj Celzija," pravi meteorolog Branko Gregorčič z Agencije Republike Slovenije za okolje in dodaja: "Popoldne in zvečer bo verjetno ponekod tudi nekaj snega; več v hribih, v nižinah, v Ljubljani pa okoli pet centimetrov." Najbolj jasno bo verjetno na Primorskem; drugod bo oblačno, verjetno brez megle. Kot kaže, burje ne bo, če se bo ponoči na Primorskem zjasnilo, pa bo tudi hladneje, okoli dve stopinji nad lediščem.

V Ljubljani okoli 50 tisoč

Organizatorji silvestrovanj na prostem tako pričakujejo veliko ljudi, v Ljubljani na primer okoli 50 tisoč, saj se je glavno prizorišče s Prešernovega trga preselilo na Kongresnega. Od jutri zvečer do nedelje zjutraj bo zato zaprta Slovenska cesta na odseku med Aškerčevo cesto in Šubičevo ulico, avtobusi mestnega potniškega prometa pa bodo vozili po Šubičevi in Bleiweisovi cesti. Vso noč bodo vozili na linijah N1, 2, N3, N5, 6 in N11.

Poleg silvestrovanja v Ljubljani, Mariboru in Kopru bodo na prostem med drugim slavili v Celju (Rok 'n' Band), na Ptuju (Ansambel Dinamika), v Kranju (Nuša Derenda), na Bledu (Ansambel Gregorji), v Piranu (Teddy Bear, Clea & Kim, Vid Valič) in Novem mestu (Rock defekt).

Od Plestenjaka do Pankrtov

Ljubljana. Na Kongresnem trgu bodo od 21. ure koncertirali Novi fosili, Jan Plestenjak in Čuki, na Mestnem trgu Anika Horvat, Time to Time in Nina Pušlar, na Pogačarjevem trgu Poljanški, Krila in lumparija, Veseli Begunjčani ter Peter Vode, na Trgu francoske revolucije pa The Canyon Observer, Negligence, Pankrti, Niet in The Toasters.

Ognjemet. Trajal bo pet minut, Mestno občino Ljubljana (MOL) pa bo stal 3.300 evrov (brez DDV).

S Heleno Blagne Zaman

Maribor. Na Trgu Leona Štuklja se bo ob 11. uri z nastopom Čudežnih polj in Pidžija začel uvod v silvestrovanje, ob 22. uri bo prepevala Tanja Žagar, sledil bo nagovor župana Franca Kanglerja, po polnoči bo na oder stopila Helena Blagne Zaman, zabavo pa bo končal Show Band Klobuk.

Ognjemet. Minuto čez polnoč se bo začel ognjemet s strehe nekdanjega hotela Slavija. Trajal bo od šest do sedem minut, stal pa bo 2.700 evrov.

S skupino Pepel in kri

Silvestrovanje v Kopru. Ob 10. uri bo v Taverni otroška predstava modernejše Rdeče kapice, od 22. ure pa bodo koncerti Zorana Predina, skupine Cover Lover in Anike Horvat. Na Titovem trgu boste v novo leto vstopili s skupino Pepel in kri, na trgu pri Oro Caffeju pa bo koncert Sunglasses banda.

Ognjemet. Za silvestrovo ga ne bo, ker so ga že imeli v začetku decembra, ko se je začel Magični december.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.