Slovenija
66 ogledov

V Koreji bodo zrasla stanovanja

Za podrobnosti o gradnji je še prekmalu, so povedali na stanovanjskem skladu. (F Žurnal24 main
V petkovi gorenjski izdaji tiskanega Žurnala pišemo: Kranj. Nekdanje barakarsko naselje skoraj povsem očiščeno. Stanovanjski sklad bo gradil stanovanja.

Kranj. Nekdanjega barakarskega naselja na Savski cesti, popularno tudi Koreje, skorajda ni več. Območje v lasti Stanovanjskega sklada RS so od odselitve še zadnjih stanujočih skorajda povsem očistili. “Sklad je zemljišče na lokaciji v Kranju, po kateri sprašujete, pridobil za gradnjo stanovanj,” so pojasnili. Kdaj naj bi jih začeli graditi, pa niso želeli napovedovati.

Ker je projekt trenutno še v zgodnji fazi razvoja in je vezan predvsem na prostorski razvoj omenjenega območja oziroma sprejetje ustreznih prostorskih aktov lokalne skupnosti, je vsaka nadaljnja informacija, vezana na število stanovanj, termine, finančne elemente in namen gradnje v tej fazi razvoja projekta, preuranjena,” so sklenili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.