Slovenija
19 ogledov

V Kranj niso šli

Ljudje so nejevoljni, izpostavlja Sašo Pavlovič, vodja podružnice sindikata Skei Žurnal24 main
Iskra Kondenzatorji. Večina delavcev dala odpoved, nekateri se odločajo za tožbe.

Na avtobusu, ki naj bi danes prvič odpeljal prezaposlene delavce iz semiške Iskre Kondenzatorjev v kranjsko podjetje Iskra Mis, naj ne bi bilo nobenega delavca. Prejšnji teden je uprava Iskre namreč dala spisek 30 strokovnih delavcev, ki so jih nameravali prezaposliti v Kranj, ti pa so se morali v petek izreči, ali bodo ponujeno sprejeli

Odpovedi in tožbe
"Po neuradnih virih in pričevanju ljudi so se tudi tisti, ki so se nameravali voziti, odločili drugače," pove Sašo Pavlovič, vodja podružnice sindikata Skei v Iskri Kondenzatorjih. "Večina jih je dala odpoved, določeni pa so se odločili, da bodo šli na nož, mogoče tudi v tožbo ali kaj podobnega," doda. Tako na avtobusu, ki gre iz Vinice okoli 4.30 in se pred Iskro v Semiču ustavi okoli 5. ure, preden nadaljuje pot v Kranj, danes ni pričakovati nobenega delavca Iskre.

0 delavcev od predvidenih 30 se naj bi odločilo za vožnjo v Iskro Mis v Kranj.

Že v četrtek so imeli delavci semiške Iskre sestanek s pravnico iz Skei, ki je vsakemu posamezniku svetovala, kaj lahko v svojem primeru stori, pojasni Pavlovič. Delavci imajo različne možnosti, vsekakor pa morajo ukrepati tako, da bodo upravičeni do odpravnine in vseh ugodnosti na zavodu za zaposlovanje.

Ni vzroka za paniko
Poleg omenjenih 30 strokovnih delavcev, ki bi se morali voziti v Kranj, namerava uprava sto delavcev le prezaposlili v Iskro Mis. "Nekaj aneksov k pogodbam so delavci dobili, večinoma še ne. Ampak tisti, ki so jih dobili, nimajo vzroka za paniko, ker gre samo za spremembo delodajalca, se pravi Iskra Mis namesto Iskra Kondenzatorji," še pojasni Pavlovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.