Slovenija
35 ogledov

V Kranju igel kot gob

Kljub odbijajočemu videzu je polno dokazov o pogostih obiskih. Žurnal24 main
Kranjska komunala pobere na leto tudi tisoč odvrženih narkomanskih igel. Nekaj sredstev za zabojnike za igle in rokavice proti okužbam sicer zagotavlja Las.
 

400

igel je bilo pobranih v nedavnih akcijah.

Zaraščeno območje ob kranjski avtobusni postaji, kjer naj bi pred časom našli v drevo zabodenih več narkomanskih igel, je še vedno povsem nezavarovano, čeprav leži šibek lučaj od Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj in postajališča za Škofjo Loko, kjer se pogosto zadržujejo dijaki. Ob našem sredinem ogledu smo na prizorišču srečali osebo, ki pa je območje hitro zapustila. Narkomanskih igel ni bilo, zato pa kup dokazov, da je sicer odbijajoče območje pogosto obiskano.

Opozorila so dobrodošla
" Te odpadke obravnavamo kot nevarne odpadke in z njimi ravnamo enako kot z drugimi zbranimi nevarnimi odpadki, oddamo jih pooblaščenim družbam, ki poskrbijo za strokovno uničenje ," je ravnanje kranjske komunale glede narkomanskih igel pojasnila predstavnica za stike z javnostmi pri kranjski komunali Klara Škrabec . " Vsako opozorilo krajanov je dobrodošlo ," je dodala in ocenila, da je ob avtobusni postaji najbolj kritična lokacija na Gregorčičevi ulici.

Obiskovalec je ob našem obisku hitro zapustil prizorišče. © Iztok Golob

 
Kdo je lastnik
Sorazmerno majhno parcelo si po vedenju kranjske mestne uprave lastijo trije. Ob občini Kranj še podjetje Alpetour in pa pokojni Suchy, po katerem pa dedovanje še ni urejeno. Mestna občina Kranj je svoj del kupila lani, znane so tudi njene namere, da bi prek parcele speljala povezovalno cesto med Bleiweisovo in Levstikovo, ki bi sprostila promet okrog zdravstvenega doma.

"Ne sedimo križem rok"
V mestni upravi so v kratkem na to temo napovedali sestanek z Alpetourjem, opozorili so tudi, da so organizirali dve akciji, v katerih je bilo pobranih več kot štiristo igel, in da lokalna akcijska skupina Las zagotavlja nekaj sredstev za zabojnike za igle in rokavice proti okužbam. S policijo so se po ogledu kriznih žarišč dogovorili, da bodo ti ogledi od zdaj bolj redni. Podpirajo tudi preventivo v vzgojno-varstvenih zavodih in šolskih ustanovah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.