Slovenija
15 ogledov

V letu 2010 na misijo?

Razvpita vojaška bolnica je stala več kot 11 milijonov evrov. Žurnal24 main
Vojaška mobilna bolnišnica Role 2LM bo konec leta pripravljena za rabo na ravni bataljona, ki ga bo mogoče poslati na katero od misij zveze Nato.

Ponuditi zmogljivosti vojaške bolnišnice je tudi ena od zavez, ki jo je Natu dala Slovenija. Ali bo vojaška bolnišnica napotena na misijo, bo znano v začetku prihodnjega leta, so nam povedali predstavniki Slovenske vojske.

V sestavi Role 2LM deluje devet zdravnikov, 12 diplomiranih medicinskih sester, 12 tehnikov zdravstvene nege in 12 bolničarjev, kar je v skladu z Natovimi standardi. Samo štirje zdravniki in 16 drugih članov medicinskega osebja je pripadnikov pogodbene rezervne sestave, zato nabor civilnih zdravnikov v javnih zavodih že poteka.

Nakup vojaške bolnišnice, ki je za potrebe Slovenske vojske prevelika in predraga, so spremljale številne nepravilnosti. Notranja revizija je razkrila, da je bila zaradi slabega finančnega načrtovanja cena bolnišnice šestkrat višja, kot je bilo predvideno. Skupaj s preoblikovanjem Role 2 v Role 2LM naj bi vse skupaj stalo okoli enajst milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.