Slovenija
13 ogledov

V Lidlovem ajvarju tujki, neprimerni za prehrano

Ajvar je nepogrešljiv na piknikih. Žurnal24 main
V ajvarju, ki ga je mogoče kupiti v Lidlu, so našli tujke, ki niso primerni za prehrano ljudi, zato ga preventivno umikajo iz prodaje.

Podjetje Lidl izvaja odpoklic izdelka ajvar, blagovne znamke chira. Analiza nekaterih vzorcev izdelka je pokazala vsebnost tujkov rastlinskega in nerastlinskega izvora, ki niso primerni za prehrano ljudi, zato Lidl omenjeni artikel preventivno umika iz prodaje, so sporočili iz podjetja.

Podjetje hkrati poziva vse kupce ajvarja chira z lot številko 241312 in rokom uporabnosti 31. december 2015, da ga vrnejo v najbližjo trgovino Lidl, kjer bodo tudi brez predložitve računa dobili povrnjeno celotno kupnino.

Komentarjev 3
  • dino.sepe 12:03 22.oktober 2013.

    Jaz ne zaupam najblj temu kar se prodaja v teh diskontih. Kakorkoli že, še zmeraj imam več zaupanja v naše slovenske izdelke narejene pri nas, kot pa nekje iz tujine, kjer se lahko samo sprašuješ od kod ta izdelek prihaja ...prikaži več in kako je bil ta narejen. Ti diskonti so mi bili in mi bodo vedno sumljivi!

  • Filipka 21:51 21.oktober 2013.

    Pa tako neverjetno nekateri hvalite te Lidlove in Hoferjeve trgovine. Še en dokaz več kakšen klump prodajajo v teh trgovinah. Vedno sem govorila, da izdelki niso vredni dosti v teh trgovinah in tudi če so cenejši še ne pomeni da ...prikaži več so užitni. In očitno se nisem prav dosti zmotila. Še vedno prisegam na preverjene slovenske izdelke in pa domače slovenske trgovine.

  • sivka 19:10 21.oktober 2013.

    rajši kupim en slovenski ajvar kot pet lidlovih, otroci se redijo od slabe hrane