Slovenija
186 ogledov

V Ljubljani kljub vročini odprt le en bazen

japonke Profimedias
V Ljubljani trenutno dela le bazen na Iliriji, čeprav je zunaj že kar nekaj časa prek 30 stopinj Celzija, tako da obiskovalcev, željnih osvežitve, po ljubljanskih bazenih zagotovo ne bi primanjkovalo. Park Laguna svoja vrata odpira šele jutri, bazen Kodeljevo pa prihodnji teden.

V Ljubljani je že nekaj časa pošteno vroče, zato mnogi meščani menijo, da bi lahko poleg mestnega kopališča Ilirija, ki je odprto od konca maja, v tem času deloval še kak bazen. Park Laguna, kopališče na Ježici svoja vrata odpira šele jutri, bazen Kodeljevo pa šele prihodnji teden. 

Z Ježice so nam sporočili, da bazene vedno odpirajo teden dni pred zaključkom šolskega leta, naša predvidevanja, da se bazeni prej ne odprejo, ker se upravljalcem pred koncem šolskega leta to enostavno ne izplača, pa so zavrnili:

"Vaše predvidevanje glede stroškov niso pravilna, saj bazene ne odpremo, preden ne opravimo rednih vzdrževalnih del ter sanacije bazenske školjke in bazenske tehnike ter predvsem ne opravimo vseh testiranj vzorcev vode, za kar je potrebno tudi več kot 14 dni. Žal bi tudi mi želeli izkoristiti dobro vreme, vendar nam narava dela tega ne omogoča," je za Žurnal24 pojasnil direktor Laguna Ljubljana (GPL), Tomaž Lahajner.

Z Lagune so še pojasnili, da je zagon bazena odvisen tudi od posledic zmrzali in naravnih dejavnikov tekom zime ter v posameznih letih glede na zamenjavo filtrirne tehnike ter iztrošenostjo preko 50 črpalk za vodne efekte.

Kodeljevo šele čez teden dni

Razlog za pozno odprtje Kopališča Kodeljevo se ne skriva v stroških, ampak v poslanstvu zavoda, je za Žurnal24 odgovorila tiskovna predstavnica Javnega zavoda Šport Ljubljana, Živa Kasagić in dodala, da je primarna dejavnost JZ Šport Ljubljana zagotavljanje najboljših pogojev za športne klube in društva, ki svoje dejavnosti (treninge in tekmovanja)  v sklopu letnega programa športa izvajajo do konca šolskega leta:

"Tako je tudi na Kopališču Kodeljevo, kjer še vedno potekajo treningi plavalnih in vaterpolo klubov in društev, med vikendi pa potekajo tekmovanja.Ta vikend bo npr. na omenjenem kopališču potekala tekma DP v vaterpolu."

Med tednom, ko potekajo treningi, je kopališče Kodeljevo prosto  od 11. do 14. ure pa tudi to ne vsak dan. V tem času je največji del populacije naših obiskovalcev še v šolskih klopeh so še sporočili s Kodeljevega, kjer vrata za širši krog kopalacev odpirajo prihodnji četrtek. 

bazen Kolezija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Prenovljeno Kopališče Kolezija bo v prvih julijskih dneh že odprto, so še sporočili z JZ Šport Ljubljana. 

O prenovljeni Koleziji si lahko več preberete tukaj:

Komentarjev 2
  • dusan72 23:29 12.junij 2015.

    našo državico. Evo, letos če me prime obisk bazena, bom dal Iliriji prednost. zakaj? Ker so najboljši? Sploh ne, bazen je še iz časov stare Emone. Ampak ker so očitno najbolj fleksibilni in so se bili zmožni najhitreje pripravit na ...prikaži več vročinski val, ki traja že 14 dni, napovedan je bil pa že pred enim mesecem. Kam bi pa prišli, če bi se smučišča šele sredi februarja odprla? Zaprite firme nesposobneži, oziroma zaposlite nekoga, ki bo znal podjetje upravljat. Fuj !!!

  • dusan72 23:19 12.junij 2015.

    A dajte ga lomit. Kakšne posledice zime in zmrzali? Že najmanj 3 mesece je temperatura >10C+. Za redna vzdrževalna dela ste pa imeli najmanj pol leta čas od konca sezone. Razumem, da ne morete januarja čistit in sanirat, nič vam ...prikaži večm pa ni tega preprečevalo marca, aprila, maja.... Pa za spucat bazen rabiš čistilno ekipo, ki to zrihta v 2 dneh, ne pa v 3 mesecih... Pa analiza vode 14 dni? LOL. Če ti pride inšpekcija in vzame vzorec pa je notri kaj sumljivega ti bazen lahko zaprejo v 1 dnevu, na pa v 2 tednih! Navadne bučke. Statistika je pokazala, da se vam pred šolskimi počitnicami odprtje pač ne izplača, letos vas je pa vreme presenetilo in to je to. Je tako težko priznati? A na Iliriji pa ni treba sanirat bazena, narediti analiz vode ali kaj?? Danes je pač tako, da mora biti pravi prodajalec pripravljen na vse in imeti sredi Januarja pripravljeno zadostno zalogo sladoleda, če se temperature slučajno dvignejo na 20+C.Ta vaš PR pa sami kavčarji in bleferji polni izgovorov, tipično za