Slovenija
35 ogledov

V Ljubljani parkiranje plačljivo dlje časa

slovenija 12.05.2010 parkirisce, parkirani avtomobili; foto:Sasa Despot Saša Despot
Parkiranje v središču Ljubljane bo od novega leta plačljivo dve uri dlje - med tednom do 20. in ob sobotah do 15. ure.

Parkiranje v središču bo od novega leta plačljivo dve uri dlje, med tednom do 20. in ob sobotah do 15. ure, ker želijo zagotoviti parkirna mesta za stanovalce, pravijo na Mestni občini Ljubljana (MOL): “Na podlagi pobud občanov smo ugotovili, da na območjih plačljivega parkiranja vozila obiskovalcev ostajajo dlje od 18. ure in so zato parkirna mesta, ki jih potrebujejo stanovalci, ko se zvečer vrnejo domov, zasedena.”

Poleg tega želijo na MOL spodbujati hojo, kolesarjenje in javni prevoz, to pa pomeni tudi “strožjo parkirno politiko”. Koliko denarja več bodo zaradi tega zaslužili, še niso izračunali.

Komentarjev 2
  • Norma Kennedy 16:41 26.oktober 2013.

    Seveda, dlje... da vidim, piše, prvi dve uri, cena 0,60 centov, vsaka nadaljna je 0,60 centov, ob plačilu parkirnine pa vidiš, da so lepo čisto vse ure zakasiralo, plus tiste ure, ki so kao neplačljive nad 20.00 uro zvečer. Ja ...prikaži več sej... očitno imam težave z matematiko...

  • mrki 12:28 26.oktober 2013.

    BRAVO vse za guljenje RAJE , da o mestni redarjih - purših ZOKIJA sploh ne govorim , ker že skačejo iz vsakega grma in iza parkiranih avtov v conah 30 in 40 km/h!!