Slovenija
43 ogledov

V Logatcu z referendumom nad zapor

zapor rešetke Nino Verdnik
Civilna iniciativa v Logatcu zbira podpise za referendum o spremembi prostorskega načrta, saj želijo preprečiti preselitev zaporov v industrijsko cono Zapolje. Župan meni, da gre za metanje denarja proč.

Logaški župan Berto Menard je na podlagi prejetih podpisov za zahtevo, ki mu jih je v imenu civilne iniciative predala Jelka Lorenčič Kožman, zbiranje podpisov za razpis referenduma razpisal v času med 27. oktobrom in 28. novembrom. "To je nevihta v kozarcu vode, ki je bila morda zanimiva pred volitvami, zdaj pa se mi zdi, da bo to samo metanje našega skupnega denarja proč," je v zvezi z zbiranjem podpisov dejal Menard.

Pojasnil je, da sprememba občinskega prostorskega načrta, ki jo je občinski svet sprejel v začetku septembra, nima nikakršne zveze z morebitno umestitvijo zaporov na območju logaške občine. S to spremembo so po njegovih besedah le odpravili neusklajenost odloka znotraj izvedbenega dela, saj je bila pri tabelaričnem prikazu dopustnih objektov in dejavnosti pri eni šifri dejavnosti pomotoma zapisana omejitev klasifikacije stavb, ki vsebinsko ne sodi k tej šifri.

Prišli in pogledali

Po županovih besedah so bili prostori v Zapolju, ki so v lasti podjetja TIM-IMPEX, sprva mišljeni za zdravstveni center, a je to ostalo nedokončano, zdaj pa lastnik išče druge rešitve. "Nam gre za nova delovna mesta. Karkoli bi tam bilo, bi pomenilo neko socialno varnost za kakšnega od naših občanov, zato mi stremimo k temu, da se najde rešitev. Sicer pa je to zasebna stvar in se mi kot občina v to ne vtikamo," je dejal.

Menard je povedal, da so si pred časom prostore ogledali nekdanji pravosodni minister Senko Pličanič in predstavniki uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, a je ostalo zgolj pri ogledu. O morebitni takšni nameri pa bi zagotovo obvestili krajane in zaprosili za dodatna pojasnila ministrstva. Na ministrstvu za pravosodje dodajajo, da logaški prostori niso grajeni za namen zaporov in zato niso primerni.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.