Slovenija
49 ogledov

V Londonu zavrnili deklico Nežo

neža Žurnal24 main
Londonska bolnišnica je zavrnila možnost, da bi deklico Nežo prepeljali k njim.

Možnost, da bi deklico Nežo prepeljali v London, kjer bi drugo mnenje podali tamkajšnji zdravniki, je padla v vodo. Iz ljubljanskega kliničnega centra so sporočili, da so jim iz londonske bolnišnice Great Ormond Street Hospital v odgovoru zapisali, da "gre očitno za zahteven primer. Ne bi ji mogli nuditi nobenega dodatnega zdravljenja od tistega, ki ga že prejema, torej LVAD obtok. V tem trenutku menimo, da je ne moremo sprejeti"

Obenem so v UKC Ljubljana zavrnili očitke, da bi londonskim zdravnikom kakorkoli napačno predstavili primer zdravljenja deklice. "Zagotavljamo, da smo bolnišnici v Londonu v pismu in naši uradni elektronski korespondenci korektno predstavili primer in jasno napisali, da deklica ni več kandidatka za transplantacijo. Jasno je tudi napisano, da deklico pošiljamo v London za reevalvacijo stanja zato, ker starši želijo neodvisno mnenje o trenutnem stanju in nasvete, kako postopati z zdravljenjem naprej," so sporočili iz UKC Ljubljana. 

Starši iščejo naprej

Po mnenju staršev dokumentacija, ki je bila poslana v London, ne odraža realnega stanja deklice in njeno stanje ni bilo tako predstavljeno, da bi Neža lahko bila sprejeta v londonsko bolnišnico, nam je povedala odvetnica družine Vanja Šisernik.

Starši vztrajajo pri tem, da se Nežo prestavi v drugo bolnišnico v tujino in pospešeno iščejo druge možnosti. Možnost, da bi deklico prestavili v Zagreb, starši zavračajo, saj so dobili povratno informacijo, da v Zagrebu deklica ne bi bila deležna drugačnega zdravljenja kot v Ljubljani. 

Vztrajajo pri drugem mnenju

Neža od avgusta leži na UKC Ljubljana, od konca septembra, ko je preživela možgansko kap, je v paliativni oskrbi. Zdravniki so sicer napovedali, da bo po odklopu z aparatov umrla, a deklica živi. Starši želijo, da deklico pregledajo v tujini in da podajo drugo mnenje glede na njeno realno stanje. Deklica je namreč po opažanju staršev vedno bolj odzivna. Starši zavračajo možnosti, da bi nove preiskave opravili na UKC Ljubljana, saj dvomijo v pravilno obravnavo in potek zdravljenjaNa UKC sprejeli zaradi popuščanja srca in ji uvedli zunajtelesni krvni obtok. 

Predstavniki UKC Ljubljana so prejšnji teden s starši dosegli dogovor, da skupaj poiščejo primerno zdravljenje za deklico. "Dogovor je bil, da bomo pri tem sodelovali in da se bo tudi UKC Ljubljana potrudil, da nam bo pomagal poiskati primerno zdravstveno ustanovo," je takrat dejala odvetnica družine Vanja Šisernik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • maresem 13:23 18.november 2016.

    Defekten si ti, idiot zarukani in to od rojstva.

  • Žurnalček 02:56 17.november 2016.

    Pa kaj pol , če kmetavzarji ne znajo povedat kaj jim je , sorodniki se pa tudi ne brigajo za njih! Po moje je bila še ponosna , da se gre u Lublano zdravt , saj je" vedela" da je ...prikaži več težko bolana ! Mojmu nečaku so dali gips na narobno roko ! Sam ni kriv dohtar na Njegoševi ampak nečak , ki mu je podvalil zdravo roko , da ga neb bolel !

  • Žurnalček 02:51 17.november 2016.

    Idiotom ne odgovarjam !