Slovenija
18 ogledov

V manj kot uri v prometu kar deset poškodovanih

Nesreča štajerska avtocesta Arhiv PGD Slov. Konjice
Na slovenskih cestah se je kljub današnjemu lepemu popoldnevu v razmaku manj kot ene ure v prometnih nesrečah poškodovalo deset oseb, so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ob 14.17 so v ReCO Ljubljana prejeli obvestilo o prometni nesreči na cesti Idrija-Hotedršica v občini Logatec, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Pri tem se je poškodovalo sedem oseb. Gasilci iz PGD Dolnji Logatec, Idrija in GB Ljubljana so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulatorje in s tehničnim posegom rešili poškodovane osebe iz vozil. Reševalcem NMP so pomagali pri oskrbi poškodovanih.

Motorist prepeljan v jeseniško bolnišnico

Ob 14.12 se je na cesti Podkoren-Korensko sedlo, v občini Kranjska Gora, poškodoval motorist. Oskrbeli so ga reševalci NMP Jesenice in ga prepeljali v jeseniško bolnišnico. Gasilci GARS Jesenice so na cesto potegnili motor izpod odbojne ograje.

Zapeljal izven cestišča

Ob 14.58 je v Prestranku v občini Postojna voznik z osebnim vozilom zapeljal izven cestišča. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Postojna so odklopili akumulator, požarno varovali mesto nesreče in pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovanih do reševalnega vozila.

Polovica dolenjke zaprta še dva tedna

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste bo predvidoma do 27. aprila zaradi obnove drenažnih asfaltov zaprta polovica dolenjske avtoceste od Brežic proti Obrežju, promet poteka po drugi polovici avtoceste v obe smeri.

Med 21. in 5. uro bo zaradi del zaprt predor Šentvid in uvoz s Celovške ceste v predor v smeri Kosez, v času popolne zapore bo promet preusmerjen na Celovško cesto.

Jutri zjutraj bodo začeli s postavitvijo delovne zapore na ljubljanski vzhodni obvoznici, predvidoma do naslednje nedelje, bosta med priključkoma Ljubljana/Bizovik in Ljubljana/vzhod v obe smeri zaprta prehitevalna pasova.

Zaradi preureditev cestninskih postaj je oviran promet v obe smeri na štajerski avtocesti na cestninski postaji Kompolje in na dolenjski avtocesti na cestninski postaji Dob.

Na hrvaški strani mejnega prehoda Petrina je prepoved za tovorna vozila nad 20 ton zaradi zemeljskega plazu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.