Slovenija
36 ogledov

V mariborski RTS pet mesecev brez plač

Ujčič bo najverjetneje nastopil kot protikandidat Franca Kanglerja. (Foto: media Žurnal24 main
Na regionalni televiziji RTS 13 redno zaposlenih in 20 pogodbenih sodelavcev že peti mesec ni dobilo plač, je za Delo in Večer potrdil generalni direktor Stipe Jerić.

Janez Ujčič, ustanovitelj televizije, pravi da bodo zaposleni v prihodnjih dneh dobili vsaj dve plači.

"Čakamo na denar ministrstva za kulturo, imamo tudi nekatere druge terjatve. V prihodnjih dneh bomo zaposlenim, ki se jim zahvaljujem za potrpljenje in požrtvovalnost, izplačali dve ali tri plače, čim prej pa tudi preostali denar, ki so si ga zaslužili," je povedal Ujčič, ki verjame v dolgoročno prihodnost televizije.

Glavni vzrok za slabo finančno stanje naj bi bila petmilijonska investicija v nove prostore RTS, ki so jih uredili v nekdanjem kinu Gledališče. Denar so pridobili s krediti, v prihodnjih dneh pa bodo poskušali doseči dogovor o reprogramiranju posojil, prav tako pa si od banke kmalu obetajo premostitveno posojilo za izplačilo plač, poroča Delo.

Podjetju Tele 59, ki oddaja program RTS, je lani močno upadel promet. Bilo ga je za 883.220 evrov, izgube pa je za kar 1,2 milijona evrov. Še leta 2009 je imelo podjetje 1,6 milijona evrov dohodkov in le 18.400 evrov izgube. Podjetje ima od junija blokirana dva bančna računa od štirih. Možnosti za rešitev direktor vidi v sofinanciranju programov, ki delujejo v javnem in kulturnem interesu, pa tudi v iskanju strateškega partnerja, še poroča časopis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.