Slovenija
170 ogledov

V Mariboru bik pobegnil iz klavnice

Pobegli bik
1/3
Žurnal24 main
V Mariboru je iz klavnice tovarne mesnih izdelkov pobegnil bik. Med begom je padel v jamo na gradbišču na Titovi cesti. Tam ga je mesar usmrtil s strelom v glavo.

„Saj nisem verjel, da prav vidim, ko je mimo mene med vožnjo stekel bik,“ nas je poklical bralec. Dokaj nenavadna zgodba se je namreč včeraj opoldan dogodila v središču Maribora.

Iz klavnice Tovarne mesnih izdelkov (TMI) Košaki, je namreč pobegnil ogromen bik. „To je žilava pasma. Naš mesar ga je omamil. Ko bi ga na klavni liniji mogel dvigniti z verigami, da ga zakolje, pa se je bik prebudil, podivjal, stekel skozi vrata, prebil ograjo in stekel po cesti pod železniškim mostom, preko rondoja, mimo zaporov, vse do centra mesta pri TPC City, kjer je padel v gradbeno jamo,“ je za Žurnal24 pojasnil Jure Bojnec, predsednik uprave TMI Košaki. Tam sta ga dohitela mesarja, ki sta ga najprej poskušala uspavati, vendar sta morala pokončati.

Čadovnič Špeličeva pravi, da je to izjemen primer

Generalna direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič predvideva, da je do pobega verjetno pripeljala nesreča pri delu, pravi pa, da takšni primeri niso ravno pogosti. "Gre za izjemen primer in v tem trenutku ne morem natančno povedati, kaj se je točno dogajalo. Bik jim je domnevno pobegnil iz boksa za omamljanje in to je pač nesreča pri delu."

Dodala je, da bik velika in nevarna žival in da so zato morali mesarji med drugim morali paziti, da jih bik ne bi poškodoval. Usmrtitev bika je sicer označila za neljubi dogodek, meni pa, da pri dogodku ni šlo za nikakršen prekršek. Tako tudi morebitnih sankcij očitno ni pričakovati.

Zatrdila je tudi, da je bil v klavnici, iz katere je pobegnil bik, prisoten tudi uradni veterinar Vursa, ki je vedno prisoten pri zakolu živali in je bil o dogodku tudi prvi obveščen.

Komentarjev 12
  • bla_blabla 19:40 10.oktober 2012.

    kaj si ti pado v jamo al bik? Al si ti bik ?

  • bla_blabla 19:39 10.oktober 2012.

    hitro svecko prizgat pa zmolit ene par...$/%$#%$"

  • manch 18:42 10.oktober 2012.

    Očitno ga mesar ni dovolj dobro omamil in uboga žival je bežala, kakor je vedela in znala.Najbrž je večina živali omamljena ravno toliko, da jih lahko priklenejo in dvignejo in potem pri polni zavesti koljejo.