Slovenija
630 ogledov

V Mariboru delavci naleteli na že drugo neeksplodirano bombo

Neeksplodirana bomba v Mariboru MOB
To je druga najdba neeksplodiranega ubojnega sredstva (NUS) v dveh dneh.

V Mariboru so v nedeljo popoldne delavci med rekonstrukcijskimi deli na železniških tirih v neposredni bližini železniškega mostu ter glavne avtobusne in železniške postaje (med Mlinsko in Plinarniško ulico) naleteli na še eno neeksplodirano ubojno sredstvo.

Munchen uničenje bombe Svet Tako je videti uničenje 250-kilogramske bombe

Iz Mestne občine Maribor (MOB) so sporočili, da so bile obveščene in aktivirane vse pristojne službe, natančna identifikacija pa še poteka. Po prvih ocenah strokovnjakov enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi gre za letalsko bombo.

razstrelitev bombe Konec preiskave Slovenija Takšne bodo posledice za najditelja bombe v Vurberku

Kraj današnje najdbe in širše območje okoli njega je policija takoj zavarovala, nepooblaščenim vstop v bližino najdišča ni dovoljen.
To je druga najdba neeksplodiranega ubojnega sredstva (NUS) v dveh dneh; včeraj so delavci ob Titovi cesti, za nakupovalnim središčem Europark, med kopanjem gradbene jame za nov trgovsko-poslovni objekt našli 250-kilogramsko ameriško letalsko bombo z dvema mehanskima vžigalnikoma.

Mura Fazanerija reflektorji Foto Šport Na slovenskem stadionu našli neeksplodirano mino!

Iz MOB še sporočajo, da je Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič v stalnem stiku s strokovnimi sodelavci na terenu. V ponedeljek, se bodo na operativnem sestanku srečali predstavniki intervencijskih služb, občine in vseh poslovnih subjektov, ki morajo biti vključeni v oblikovanje ukrepov glede obeh najdenih ubojnih sredstev.

Tako je videti uničenje 250-kilogramske bombe

bomba Maribor Europark Slovenija V Mariboru našli 250-kilogramsko bombo
 
Komentarjev 1