Slovenija
1379 ogledov

V Mariboru ne bo džamije, ostaja molilnica

Nevzet Porić IFP
Islamska skupnost Slovenije odkupila prostore na Teznnem v Mariboru, kjer je doslej že bila islamska molilnica.

V stavbi bivšega Merkurja v Mariboru ne bo džamije, bo pa islamska molilnica, je pojasnil tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić. Po tem, ko je Islamska skupnost Slovenije za 1,28 milijona evrov kupila stavbo nekdanjega Merkurja na Teznem, so se v javnosti pojavila številna ugibanja, ali bodo v Mariboru postavili džamijo.

V Mariboru naj bi živelo okoli 500 muslimanskih družin, pravijo na Islamski skupnosti, prostorske težave za izvajanje svojih verskih obredov pa imajo že nekaj časa.

”Odbor Islamske skupnosti v Mariboru se v preteklih letih sooča s prostorsko stisko na Zagrebški 47. Prodaja stavbe bivšega Merkurja je bila priložnost za rešitev problemov prostorske stiske. Delno je objekt bivšega Merkurja Islamska skupnost najemala pretekla tri leta. Šele po tretji dražbi je bila priložnost za nakup teh prostorov, ki jih bomo uporabljali zgolj kot molilnico,” pravi Porič in dodaja, da so stavbo plačali z zbranimi prispevki vernikov. Molilnica za razliko od džamije nima minareta.

denar Nakup Slovenija Islamska skupnost kupila veliko stavbo

Mariborska islamska skupnost je že lastnica več nepremičnin v neposredni bližini Merkurjevega trgovskega centra. Kot pojasnjujejo na mariborski občini, tam načrtujejo izgradnjo večnamenskega kulturno-verskega centra. 

V Sloveniji džamije še nimamo, gradijo jo v Ljubljani.

džamija Slovenija Takšna je podoba ljubljanske džamije