Slovenija
180 ogledov

V McDonaldsu bodo začeli delati upokojenci

hamburger Profimedias
9. januarja bodo v McDonald'sovih restavracijah pri nas začeli delati prvi upokojenci.

"S ciljem ponuditi priložnost aktivnim upokojencem, ki imajo željo po delu in družbenem udejstvovanju, so v McDonald'su začeli s projektom občasnega oziroma začasnega dela upokojencev v družinsko orientiranih restavracijah," so sporočili iz podjetja. 

V drugem tednu januarja bodo prvi štirje upokojenci začeli delati v restavracijah Maribor (Swaty) in Ljubljana (lokacije Žito, Kolosej in Rudnik). 

Delo: skrb za jedilnico in druženje z gosti

Njihovo delo bo obsegalo skrb za urejeno jedilnico ter druženje z gosti. Če bodo odzivi upokojencev in gostov pozitivni, bodo s projektom nadaljevali tudi v drugih restavracijah.

McDonald's se je projekta sodelovanja z upokojenci v Sloveniji lotil prvič, medtem ko je to že ustaljena praksa v nekaterih zahodnih državah, kjer nacionalna zakonodaja omogoča tovrstno delo. Odziv slovenskih upokojencev jih je presenetil, saj se je na oglas prijavilo dobrih sto upokojencev, med njimi so bile večinoma ženske. Največ prijav so dobili za delo v mariborski restavraciji, sledila pa je Ljubljana.

"Verjamemo, da delo upokojencev prinaša veliko pozitivnega. Poleg dodatnega dohodka bo upokojencem omogočilo druženje in deljenje izkušenj z mlajšimi sodelavci. Prepričani smo, da bodo upokojenci v našo super ekipo sodelavcev prinesli novo energijo in poskrbeli za še pristnejše vzdušje ter toplino v naših družinsko orientiranih restavracijah," je prepričan direktor družbe McDonald's v Sloveniji Srđan Krumpak

McDonald's ima v Sloveniji osemnajst restavracij, v katerih dela več kot 800 sodelavcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Ferluci 15:50 28.december 2016.

    Žalostno - celo slan domač štrudl so preimenovali v burek (POVSOD), sirove palačinke pa v burek palačinke (Spar) !

  • Ferluci 15:47 28.december 2016.

    Saj za drugam kot za šiptaja itak nisi. Pa saj si sam ugotovil.

  • ojla 14:13 28.december 2016.

    Ideja ni slaba ,morda za to, ker so pokojnine prenizke za preživetje. V prvi vrsti poskrbte za mlade,da ne zaidejo na stran s poti.Kater se ni v letih do upokojitve nadelal je bil lenuh ali mu je država ves čas ...prikaži več gledala skozi prste.Pokojnine ne miloščino, mladim pa delo in zasluženo solidno plačo.