Slovenija
45 ogledov

V naslednjih desetih dnevih bo nekaj sončnih

Vremensko opozorilo Arso
Danes oranžno opozorilo, lepi dnevi bodo od jutri do četrtka popoldan, nato pa spet od sobote do torka.

"Danes dopoldne in čez dan bodo v jugozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte," opozarjajo vremenoslovci iz agencije za okolje. 

Zaradi neviht so za jogozahod države izdali oranžno opozorilo, medtem ko za druge dele države velja rumeno. 

"Dopoldne bo v severni polovici Slovenije spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami in nevihtami, v južni polovici Slovenije pa bo sprva povečini še brez padavin. Čez dan se bodo ob prehodu hladne fronte padavine z nevihtami razširile proti jugu in zvečer od severa postopno ponehale. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija," se sicer glasi napoved za današnji dan. 

Toča razbila streho

Nevihte so že zajele večji del države, kaže radarska slika padavin, najhuje je okrog dveh zahodno in severozahodno od Ilirske Bistrice. Od tam prihaja že prvi klic na številko 112, toča je razbila streho in v stanovanje teče voda, v Pivki pa potok ogroža hišo. 

Jedro nevihte se je nato premaknilo južno od Postojne. 

Radarska slika padavin | Avtor: Arso Arso

"Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, v alpskih dolinah okoli 9, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija," za jutri lepše vreme napovedujejo vremenoslovci. 

Sončno bo v sredo in v četrtek dopoldan

V sredo bo sončno in še kakšno stopinjo topleje. V četrtek bo sprva delno jasno, čez dan pa se bo od severa delno pooblačilo, nastajale bodo krajevne padavine, ki bodo bolj pogoste v severni polovici Slovenije. Vmes bodo lahko tudi nevihte. 

Od sobote do torka bo prevladovalo večinoma suho in sončno vreme s temperaturami med 25 in 30 stopinj Celzija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.