Slovenija
24 ogledov

V nedeljo ga ni preživel

sport 24.10.07 navijac NK Olimpija, Green Dragons, Maribor, aretacija, policisti Saša Despot
Lani so bili policisti največkrat napadeni med protesti.

Lani in predlanskim so bili slovenski policisti napadeni največkrat v zadnjih štirih letih. "Policisti so bili najpogosteje napadeni z nevarnimi predmeti, pogosto so jih udarjali, prijemali, odrivali, grabili, davili ali grizli," nasilne prijeme in grožnje opisujejo na policiji.

Obrcan zaradi službe

Policisti so običajno na tak način napadeni med opravljanjem svojih uradnih nalog in zaradi svojega dela, torej predvsem zaradi postopkov, ki jih vodijo proti različnim prekrškarjem ali storilcem kaznivih dejanj. "Leta 2012 je bilo pri izvajanju nalog policistov evidentiranih tudi 284 kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja in napadov na uradno osebo ter 65 groženj policistom," dodajajo.

Zaboden do smrti

V nedeljo pozno zvečer pa napada, domnevno zaradi maščevanja, ni preživel 32-letni policist iz okolice Hrastnika. V enem od gostinskih lokalov se je najprej sprl s 30-letnim gostom, ki je policista po besednem in neuradno tudi fizičnem obračunu večkrat zabodel do smrti. Domnevnega morilca je policija aretirala in mu zasegla nož, predvidoma danes pa naj bi ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku; zaradi uboja policista mu grozi do 15 let zapora. Razlog za spor in posledično tako brutalen napad na policista še preiskujejo, neuradno pa naj bi se domnevni morilec in žrtev sprla zaradi osebnih nesporazumov in ne zgolj zaradi dela, ki ga je ubiti opravljal.

Lani je policija sicer obravnavala najmanj ubojev v zadnjih petih letih (na ravni leta 2008), na drugi strani pa največ umorov v primerjavi z zadnjimi petimi leti.

Komentarjev 3
  • mihatirs 08:50 02.julij 2013.

    ACAB!!!

  • karel 08:50 02.julij 2013.

    a če bodo bolj plačani boste manj naduvani al kako, si tudi nepismen, torej če nekdo fenta kakšnega drugega javnega uslužbenca nič hudega, če pa je po nesreči to policaj se takoj poveže z opravljanjem službe, ma daj zresni se malo,

  • graff 08:36 02.julij 2013.

    In Šćernjavići bi bili radi plačani kot policisti???