Slovenija
23966 ogledov

V nedeljo nenavaden pojav za pozno jesen in zimo

slovenija 12.06.13. Pokljuka, gore,  hribi, sneg, visokogorje, gorska resevalna Maja Kalan
V nedeljo nenavaden pojav za pozno jesen in zimo. Novega snega ne bo vsaj deset dni.

"Zaenkrat omembe vrednih padavin, seveda tudi snežnih, ni na vidiku vsaj 10 dni! Danes bo kje padla kakšna malenkost, morda bo v hribih spet centimeter, dva novega snega," je agencija za okolje objavila na Facebooku. 

Le okoli -34 stopinj bo ... 

"Sobota bo sončna, le po nižinah predvsem v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo precej nizke oblačnosti. V nedeljo se bo ob prehodu hladne fronte precej ohladilo v višinah. Na okoli 5000 m bo temperatura le okoli -34 stopinj, zato bo ozračje nestabilno, nastale bodo celo posamezne manjše in kratkotrajne plohe. Za pozno jesen in zimo ne ravno pogost pojav! V nadaljevanju pa, lahko rečemo, kar vremensko mrtvilo," napovedujejo vremenoslovci. 

Snega v hribih pa tudi manjša otoplitev v drugi polovici tedna ne bo pobrala, ampak se bo le sesedel, kar bo dobra podlaga za zimsko sneženje, napovedujejo vremenoslovci. 

Danes je oblačno, nekaj sončnih žarkov je le na Primorskem, kjer piha šibka do zmerna burja. Drugod bodo občasno rahle padavine, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Po nižinah bo rahlo deževalo ali rosilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 13 °C.

Jutri se bo povečini delno zjasnilo, le po nižinah osrednje in jugovzhodne Slovenije bo ostalo precej nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo slabela in do večera ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah do -3, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 4 do 9, na Primorskem do 14 °C.

V nedeljo se bo oblačnost spreminjala, zjutraj bo po nižinah tudi nekaj megle. Popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.