Slovenija
16 ogledov

V nedeljo toča in nalivi

Z nevihtami in nalivi lahko pada tudi toča. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Jutri se bodo pojavljale krajevne nevihte, ki se bodo razširile po vsej državi. Možna toča in močnejši nalivi. Temperature za deset stopinj Celzija nižje.

Po tednu visokih temperatur in sonca nas v nedeljo čaka spremenljivo in hladno vreme. Delno jasno bo, več oblačnosti bo na severozahodu, kjer se bodo že proti jutru pojavljale krajevne nevihte, ki se bodo čez dan širile tudi v notranjost države. Nevihte bodo najmočnejše popoldne in proti večeru, možni so močnejši nalivi, sunki vetra in tudi toča.

Zjutraj se bodo temperature gibale med 12 in 18 stopinjami Celzija, čez dan pa bodo dosegle od 23 do 32 stopinj.

V Alpah se bodo pojavljale krajevne nevihte. Nad zahodnimi Alpami je oslabljena hladna fronta, nad Sredozemljem pa šibko območje visokega zračnega pritiska. Od jugozahoda doteka k nam suh in zelo topel zrak.

Nevihte še cel teden
Nevihte se bodo pojavljale tudi v začetku novega tedna. V noči na ponedeljek bodo nevihte v zahodni Sloveniji, čez dan bo sončno, popoldne znova krajevne nevihte. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, v sredo prav tako oblačno in deževno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.