Slovenija
3613 ogledov

V nekaj urah padec za deset stopinj. Meja sneženja se niža. Kaj sledi?

Oblaki
Dosegla nas je hladna fronta s padavinami. Kaj sledi?

Nad Evropo je izrazita vremenska fronta z več ciklonskimi območji, pišejo na vremenskem portalu neurje.si. Iz smeri Arktike je severno Evropo preplavil, za ta čas, zelo hladen zrak, dosegel pa je že tudi severni del srednje Evrope. Hladna fronta je včeraj dosegla Alpe, danes pa še naše kraje in okolico. Ozračje je v širšem obsegu, na meji med hladnim zrakom severno in toplim južno, zelo nestabilno.

Pri omenjenem vremenskem portalu nadaljujejo, da se je na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju že občutno ohladilo, ohladitev pa počasi napreduje proti zahodu in jugu. Temperatura je na Ptuju ob 4. uri zjutraj znašala 16,4 stopinj Celzija, ob devetih pa le še 6,2 in še je počasi padala. V večjem delu Slovenije dežuje. V delu osrednje, severne in vzhodne Slovenije se bo meja sneženja čez dan spustila do okoli 1000 m nadmorske višine, drugod bo ostala višje. Dnevne temperature se bodo danes gibale le od 5 do 10 stopinj, ob morju do okoli 17.

Padavine bodo popoldan slabele in do večera marsikje ponehale. Ponoči bo občasno ponekod še rahlo deževalo. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Tu in tam bo še možna kakšna kaplja dežja, bolj verjetna v severozahodni Sloveniji.

Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Oblačno in deževno tudi v nadaljevanju

V četrtek bo zjutraj pretežno jasno, čez dan pa spet spremenljivo oblačno, napoved nadaljujejo vremenoslovci na Arsu. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte. V petek bo delno jasno, predvsem v zahodni polovici Slovenije pa spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami.

Napoved na Arsu sklenejo, da od sobote naprej kaže na večinoma malo toplejše vreme brez večjih padavin. Jutranje temperature bodo okoli 10, popoldanske pa okoli 20.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.