Slovenija
158 ogledov

V nekdanji Opekarni Pragersko bodo izdelovali plovila s podvodnimi krili

Quadrofoil Quadrofoil
Slovensko podjetje Quadrofoil je sporočilo, da so podpisal pogodbo o nakupu 57.000 kvadratnih metrov ozemlja Opekarne Pragersko. Pravijo, da prinašajo tudi nova delovna mesta.

Da bi zagotovili zadostno ponudbo plovil s podvodnimi krili, ki je zaradi omejenih proizvodnih kapacitet doslej niso mogli uresničiti, so se zdaj slovenski inovatorji odločili za nakup ozemlja Opekarne Pragersko, kjer že v prvi polovici 2016 načrtuje izgradnjo proizvodnega objekta in poslovnih prostorov v velikosti 2.200 kvadratnih metrov.

Poleg novega kompleksa pa Marjan Rožman, direktor družbe Quadrofoil, v sporočilu za javnost obljublja tudi nove zaposlitve. Do leta 2018 načrtujejo tudi izgradnjo  visokotehnološkega razvojnega kompleksa, ki bo s  s pomočjo robotizirane proizvodnje omogočal izdelavo med 1000 in 3000 plovil na mesec. 

Kompleks bo ob proizvodnih prostorih vseboval tudi poligone za testiranje, sodoben oddelek za raziskave in razvoj, razstavne prostore. Zaposlenim pa obljubljajo dnevno varstvo otrok, fitnes, center za sproščanje, ambulanto ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.